Digital4U/HTC houdt zicht op play-offs

  Redactie DHA | 01-06-2011 08:35

Den Helder - Het eredivisieteam Digital4U/HTC heeft dinsdag met 4-2 gewonnen van Zandvoort. Door deze overwinning heeft de ploeg plaatsing voor de play-offs volledig in eigen hand.

Omdat concurrent Popeye met dezelfde cijfers won van Van Horne, blijft het verschil drie punten en kan het Helderse team zich donderdag tegen datzelfde Popeye plaatsen, waarbij twee gewonnen partijen volstaan.

Het was dinsdagmiddag prima toeven op het HTC-sportpark en mede daardoor was de publieke belangstelling boven verwachting. Zij zagen een aantrekkelijk competitieduel met drie wijzigingen bij Digital4U/HTC in vergelijking met het team van afgelopen zaterdag. Toen speelden Kristina Kucová, Kirsten Flipkens en Christophe Rochus. Tegen Zandvoort maakt de Belg Yannick Mertens, die vorig jaar ook al in Den Helder te zien was, en de Oostenrijkse Patricia Mayr Achleiter en Lenka Jurikova uit Slowakije hun opwachting.

Verzorging
Bij de vrouwen was die omzetting minder succesvol, want Achleiter verloor van Olga Savchuk met 6-7 en 2-6 en Thijssen/Jurikova leverden tegen Sachuk/Kerkhove het tweede Helderse punt in. Bij het enerverende damesdubbel had het thuisteam de pech dat Nicole Thijssen na de 6-4 winst in de eerste set, in de tweede geblesseerd raakte en zich bij 1-1 (1-6) moest laten verzorgen. Ze kon verder, maar het Zandvoortse duo pakte de winst met 3-6.

Mertens, hoger op de wereldranglijst dan Hrbaty, maar afgelopen weekend niet beschikbaar wegens toernooideelname in Rome, maakte in de eerste set korte metten met Scott Griekspoor (6-1). De jonge Belg begon slecht aan de tweede set, kwam met 1-4 achter, knokte zich terug naar 5-5 en won vervolgens de tiebreak met 7-2. Tegelijkertijd toonde Dominik Hrbaty zich in een spannende en bij vlagen spectaculaire partij met 6-4, 6-4 vaster dan Marcus Hilpert, een taaie opponent.

Dubbels
Omdat Jurikova weinig moeite had met Cindy Burger (6-1, 6-2) begon het thuisteam met een 3-1 voorsprong aan de dubbels. Hrbaty/Michel Koning startten goed (6-2), gaven in de tweede set tegen de broers Griekspoor een 5-3 voorsprong uit handen, maar pakten de winst alsnog in de tiebreak met 7-4. Waarna de vrouwen het onderspit dolven met 6-4, 1-6 en 3-6.

Digital4U/HTC kan zich donderdag in Amsterdam tegen Popeye dus een 2-4 nederlaag veroorloven om komend weekend in Den Haag uit te komen in de play-offs op het park van regerend landskampioen Leimonias. Hrbaty, Mertens, Koning en Thijssen zijn daar in ieder geval van de partij, over aanvulling willen de HTC-coaches zich beraden.

Laatste update: 30-07-2012 13:22
Deel dit artikel
Geschreven door: Redactie DHA

Onder 'Redactie DHA' staan berichten mbt DHA zelf of die geschreven zijn op basis van een persbericht of anderzijds ingezonden informatie.

Adverteren op Den Helder Actueel? Klik hier voor meer informatie

Dag top 5

Reacties