Zomers Muziekfestijn op het Loopuytpark

  Ronald Boutkan | 01-07-2012 17:43

Julianadorp - Bezoekers van het Loopuytpark werden zondag getrakteerd op een flinke portie muziek. Voor de zevende keer werd namelijk het Muziekfestijn Julianadorp gehouden, georganiseerd door Kunstzin. Het weer werkte goed mee om er daadwerkelijk een mooi, zomers feestje van te maken.

Het Muziekfestijn begon acht jaar geleden en vindt jaarlijks plaats, toch was het zondag pas de zevende editie. "In principe is het ieder jaar, maar in 2009, toen Julianadorp haar eeuwfeest vierde, hebben we het overgeslagen. Er waren toen al zoveel activiteiten waar we konden optreden", vertelt Michel Kloos, voorzitter van muziekvereniging Kunstzin.

"Het festijn is de opvolger van de optredens die we vroeger altijd verzorgden op Koninginnedag. We wilden eens wat anders en veel van de jongere leden wilden op 30 april ook andere dingen doen, dus toen hebben we de koppen bij elkaar gestoken en het muziekfestijn bedacht. Het is een gezellig evenement met qua muziek een breed repertoire, zodat het voor iedereen aantrekkelijk is."

Meezingen
Het festijn werd geopend door koor A-Meezing uit Den Helder. "Een nog jong koor met zo'n 25 leden, maar de meesten hebben al in andere koren gezongen", liet Aad Kloos, de speaker van de middag, weten. A-Meezing zong liedjes die voor het publiek herkenbaar waren en dus goed 'mee te zingen'. Nummers als "Put a little love in your heart" en "Does your mother know" kwamen voorbij.

"Alle deelnemers verzorgen een optreden, maar de starters mogen altijd nog een keer", laat Michel Kloos weten. "Dit omdat de middag toch altijd even op gang moet komen en de muzikanten die openen het minste publiek hebben. En aan het einde doen we met z'n allen nog een gezamenlijk slotoptreden." Kloos is niet alleen de voorzitter van het organiserende Kunstzin, hij speelde zelf ook mee tijdens de middag. In de fanfare speelde hij trompet en als lid van het Melody Percussion Ensemble mocht hij zich uitleven op de Marimba.

Bloaspoepers
Andere deelnemers aan de middag waren Harmonie Concordia uit Breezand en de Brassband van het Leger des Heils uit Den Helder. Ook de Hofkapel van de Krabbetukkers, de Bloaspoepers, was zondag aanwezig, zij zorgden voor de nodige feestmuziek. Een van hen, op schuiftrombone, is Nico van 't Hert. "Ik speel al dertien jaar bij de Bloaspoepers en sinds mijn dertiende (al 52 jaar, red.) bespeel ik dit instrument. Dit zijn leuke evenementen en is prima promotie voor de muziek en het orkest."

Laatste update: 30-07-2012 13:22
Deel dit artikel
Geschreven door: Ronald Boutkan

Woonachtig in Den Helder / Julianadorp sinds 1973, sinds 2008 hoofdredacteur van Den Helder Actueel.

Adverteren op Den Helder Actueel? Klik hier voor meer informatie

Dag top 5

Reacties