Stadsnieuws

Naar Stadsnieuws »

Eerste huwelijksvoltrekking in muziektent Loopuytpark

  Ronald Boutkan | 02-06-2012 09:00

Julianadorp - Er was al gezongen en gitaar gespeeld. Er zijn prijzen uitgereikt en zelfs Sinterklaas wordt er ontvangen, maar een huwelijk was er nog nooit voltrokken. Tot nu toe dan, want vrijdagavond zag de muziektent op het Loopuytpark er betoverend uit en was zij het toneel voor een ja-woord.

Dat kleine woordje werd gewisseld door Hans Zethof en Laura Vingerling, die deze bijzondere locatie hadden gekozen om zich door ambtenaar van de burgerlijke stand Ans Molenaar in de echt te laten verbinden. Dat gebeurde in aanwezigheid van vele gasten en wat los publiek, die toevallig het park passerend hun oog lieten vallen op de, al trouwen er iedere dag mensen, toch speciale gebeurtenis.

Volgens de kenners was het een primeur voor het dorp, want nooit eerder was de muziektent een officiële trouwlocatie. Even na zeven uur verscheen de bruid ten tonele, onder applaus en bewondering van de aanwezigen. Molenaar verklapte tot plezier van de familie en vrienden nog even dat de bruidegom eerder in de week had verteld dat hij hoopte dat Laura een jurk met mooi decolleté aan zou hebben. En hoewel dat wel meeviel, waren beide echtelieden toch erg in hun nopjes met de 'look' van de partner.

Uil
De ringen werden gebracht door een uil, die op het juiste moment aan kwam vliegen om te landen op de arm van opa. Daarna werd er gekust, konden de handtekeningen worden geplaatst en was het tijd voor feest. Dat vond plaats bij Effe in 't Dorp, waar zo'n honderdvijftig gasten bij aanwezig waren.

Foto's: Den Haan Fotografie.

Laatste update: 30-07-2012 13:22
Deel dit artikel
Geschreven door: Ronald Boutkan

Woonachtig in Den Helder / Julianadorp sinds 1973, sinds 2008 hoofdredacteur van Den Helder Actueel.

Adverteren op Den Helder Actueel? Klik hier voor meer informatie

Dag top 5

Reacties