Stadsnieuws

Naar Stadsnieuws »

Huidig stadhuis tien keer meer waard dan gedacht

  Ronald Boutkan | 02-07-2012 21:39

Den Helder – Het stadhuis aan de Drs. F. Bijlweg is geen vier ton, maar vier miljoen euro waard. Dat meldde wethouder Suzanne den Dulk maandagavond in de raadscommissie Stadsontwikkeling- en Beheer.

De wethouder kwam aan het begin van de vergadering terug op de recent gehouden raadsbrede commissievergadering over de plannen voor het stationsgebied en een nieuw stadhuis. Daarin werd openlijk getwijfeld aan de correctheid van de door het college keer op keer voorgespiegelde WOZ-waarde van het huidige stadhuis. Die was volgens het college namelijk niet meer dan vier ton.

“Maar eerlijk is eerlijk, ik heb gevraagd om dat nog eens goed na te kijken en de WOZ-waarde blijkt geen 400.000, maar 4.000.000 euro te zijn”, aldus Den Dulk. Dat bedrag werd tijdens de commissie al genoemd door de PvdA. “Dit nieuwe getal heeft echter geen invloed op de business-case voor het nieuwe stadhuis, want daarin is gerekend met de taxatiewaarde”, zo benadrukte Den Dulk. Die taxatiewaarde is 2,5 miljoen en dat is ook het bedrag waarvoor Woningstichting het pand wil overnemen.

Laatste update: 30-07-2012 13:22
Deel dit artikel
Geschreven door: Ronald Boutkan

Woonachtig in Den Helder / Julianadorp sinds 1973, sinds 2008 hoofdredacteur van Den Helder Actueel.

Adverteren op Den Helder Actueel? Klik hier voor meer informatie

Dag top 5

Reacties