Stadsnieuws

Naar Stadsnieuws »

Politie op zoek naar vrouwelijke insluipster Ten Anker

  Ronald Boutkan | 03-06-2012 17:19

Den Helder - Een bewoonster van verzorgingshuis Ten Anker is zaterdagavond beroofd door een nog onbekende vrouw. De buit bedroeg 60 euro. Een poging een mannelijke bewoner van het huis geld afhandig te maken, mislukte.

De vrouw had eerst geprobeerd via een raam naar binnen te komen. Ze klopte aan de zijkant van het gebouw tegen een raam en vroeg een bewoonster deze te openen, zodat ze naar binnen kon klimmen. Dat werd uiteraard geweigerd.

Hierop besloot de insluipster via de hoofdingang naar binnen te gaan. Ze ging naar een van de kamers en vertelde de bewoonster dat ze langskwam voor een inspectie. Het slachtoffer vroeg nog om legitimatie, maar "daar doen we niet aan", was het antwoord. De dader trok enkele lades open en haalde geld uit een portemonnee.

Hierna ging de vrouw een andere woning binnen en eiste van de mannelijke bewoner zijn bankpas, maar die weigerde deze te geven. "Dan kom ik van de week nog wel een keer terug", was haar reactie en daarna vertrok ze weer via de hoofdingang.

Beelden
"We zijn de zaak aan het onderzoeken", laat een woordvoerster van de politie weten. "Er zijn camerabeelden en die gaan we bekijken. Het gaat in elk geval om een vrouwelijke dader, blank met donker lang haar in een paardenstaart. Ze droeg een lange, grijze jas en sprak met een accent."

Laatste update: 30-07-2012 13:22
Deel dit artikel
Geschreven door: Ronald Boutkan

Woonachtig in Den Helder / Julianadorp sinds 1973, sinds 2008 hoofdredacteur van Den Helder Actueel.

Adverteren op Den Helder Actueel? Klik hier voor meer informatie

Dag top 5

Reacties