Atletiek

Naar Atletiek »

Napoleon lost startschot anti-drugs marathon

  Redactie DHA | 03-08-2012 07:20

Den Helder – De jaarlijkse anti-drugs marathon is donderdagochtend van start gegaan in Den Helder, na het startschot van ‘Napoleon’. Burgemeester Koen Schuiling en de vrijwilligers begonnen daarna hun tocht richting Schagen.

Met de tocht wordt aandacht gevraagd voor de gevaren van drugs. De burgemeester heeft meegelopen tot het einde van Julianadorp.

De marathon gaat nog verder tot woensdag 15 augustus, wanneer de renners in Vlissingen zullen aankomen. Tijdens de marathon wordt er regelmatig even pauze gehouden om voorlichtingsboekjes en flyers uit te delen door de vrijwilligers. De marathon is een initiatief van de stichting “Geen drugs wel leven”, opgezet vanuit de Scientology Kerk en stichting Narconon en heeft als doel om aandacht te vragen voor de gevaren van drugs.

Schuiling loopt mee tot de gemeentegrens van Zijpe (aangeleverde foto).Gesprek
Voor de start ontving Burgemeester Schuiling in hardloopoutfit de hardlopers in het stadhuis. De groep vroeg in een gesprek met de burgemeester aandacht voor verslavingsproblematiek en overhandigde voorlichtingsmateriaal in de vorm van een dvd en een informatieboekje. Ook vertelden de renners kort over drugsgebruik, voorlichting op scholen en natuurlijk de anti-drugs marathon.

Lees ook: Burgemeester rent mee in anti-drugs marathon.

Laatste update: 03-08-2012 09:51
Deel dit artikel
Geschreven door: Redactie DHA

Onder 'Redactie DHA' staan berichten mbt DHA zelf of die geschreven zijn op basis van een persbericht of anderzijds ingezonden informatie.

Adverteren op Den Helder Actueel? Klik hier voor meer informatie

Dag top 5

Reacties