Budosporten

Naar Budosporten »

Naomi de Graaff wint in Venray

  Redactie DHA | 04-06-2012 09:30

Den Helder - Naomi de Graaff van de Helderse Budoclub Dun Hong heeft haar status van Nederlands kampioene nog eens bevestigd, door ook op het zwaarste Internationale jeugdtoernooi van Venray haar gewichtsklasse te winnen. Dit toernooi deden meer dan 1400 judoka’s mee van 233 clubs uit 24 landen en zelfs uit India waren er judoka’s gekomen.

De eerste tegenstandster was Antonia Büchsenschütz van de Tsv Glinde uit Duitsland. Dit was meteen een goede judoka en de strijd ging lang gelijk op. Toch kreeg deze tegenstandster een shido vanwege passiviteit. Ook in de Golden Score werd niet gescoord en door de eerdere straf van haar tegenstandster werd Naomi de Graaff door de scheidsrechters als winnaar aangewezen.

In de tweede ronde stond ze tegenover Quinti DRIESSEN (Judoclub Kodokan Heerlen). Deze ronde, en tevens de halve finale, ging wat makkelijker. De Graaff scoorde een waza-ari met o-goshi en vervolgens weer een waza-ari met een o-uchi-gari (binnenwaartse beenworp). De finale ging tegen de bekende Sabine Hoogland van Rietdijk Sport. Deze won ze door een ippon door een o-soto-gari.

Laatste update: 30-07-2012 13:22
Deel dit artikel
Geschreven door: Redactie DHA

Onder 'Redactie DHA' staan berichten mbt DHA zelf of die geschreven zijn op basis van een persbericht of anderzijds ingezonden informatie.

Adverteren op Den Helder Actueel? Klik hier voor meer informatie

Dag top 5

Reacties