Kids/jongeren

Naar Kids/jongeren »

Weinig superhelden geruild in de bieb

  Monique Trijsburg | 05-01-2012 07:45

Den Helder – Op de jeugdafdeling van de bibliotheek aan het Bernhardplein vond woensdagmiddag tussen 15.00 en 16.00 uur een superheldenruilbeurs plaats. De opkomst was mager en er werden dus maar weinig helden geruild, slechts een klein aantal kinderen heeft zijn of haar missende superheld opgehaald.

Tijdens de Kinderboekenweek en de weken daarna hebben kinderen via alle veertien KopGroep Bibliotheken plaatjes gespaard van hun superhelden uit de jeugdliteratuur. Bij ieder bibliotheekbezoek kregen de kinderen een zakje met vijf plaatjes mee naar huis, zoals Dummie de Mummie, Dolfje Weerwolfje, Pluk van de Petteflet, Wiplala en Reinaert de Vos.

De kinderen konden deze plaatjes in een gratis spaaralbum verzamelen, waarin totaal dertig superhelden staan. Zoals dat bij spaaracties gaat was niet ieder spaarboek helemaal vol en zijn er vaak dubbele plaatjes in bezit, om deze reden was de ruilbeurs georganiseerd. Gerda Hendriks was tijdens deze middag aanwezig namens de bibliotheek om de kinderen te helpen hun superhelden te vinden.

Dubbele plaatjes
Even na 15.00 uur komt de enthousiaste Charlotte met haar oma naar de jeugdafdeling van de bibliotheek. Ze mist “De Kleine Kapitein” en wil al haar overige plaatjes daarvoor inleveren. Het is even zoeken, maar uiteindelijk vindt ze haar missende superheld, terwijl oma alle dubbele plaatjes voor de volgende ruiler alvast rangschikt.

Even later volgt Lidewij met haar moeder. Lidewij was op zoek naar Dissus en Roodkapje en leverde hiervoor ook haar overige plaatjes in. Nadat de meisjes gevonden hadden waar ze naar zochten, verdwenen ze in de boekenzee op de jeugdafdeling, beiden op zoek naar een mooi boek.

Tijdens het restant van het ruiluurtje kwamen nog slechts enkele kinderen langs om te ruilen. “Waarschijnlijk is het spaarboek door de weken heen in het vergeethoekje terechtgekomen”, denkt Hendriks.

Laatste update: 30-07-2012 13:22
Deel dit artikel
Geschreven door: Monique Trijsburg

Monique is geboren en getogen in Den Helder en sinds najaar 2011 betrokken bij Den Helder Actueel.

Adverteren op Den Helder Actueel? Klik hier voor meer informatie

Dag top 5

Reacties