Afgestoft

Naar Afgestoft »

261 – Achteraan de Sluisdijkstraat

  Cees Rondèl | 05-08-2012 08:30

Den Helder – Naar aanleiding van de aflevering van vorige week, over het ijsbuffet van Laan, brengen we dit keer eens een bezoek aan het achterste gedeelte van de Sluisdijkstraat, zeg maar richting ijsbuffet. Op de eerste foto zien we nog net de achterzijde van de oude sigarenwinkel van Van Loo, gevolgd door het loodgietersbedrijf en de toonzaal van Jan van Dam.

Van Dam was “de man met de luide stem”, maar verder wel erg sympathiek. Overigens was de ingang van de zaak van Jan van Dam in de Gravenstraat en niet in de Sluisdijkstraat!

Na een woonhuis komen we aan bij de voormalige groentewinkel van Planjé, in ditzelfde pand heeft Joop Hoogsteder nog jarenlang een uitdragerij gehad. Vervolgens krijgen we een vijftal huizen met allemaal verschillende soorten van dakkapelletjes (hondenhokken) en dan komt er een recht opgetrokken huis en dan weer drie huizen. Iets verder, op het adres Sluisdijkstraat 18, zat barbier (zoals dat vroeger heette) Denijs.

261 - Sluisdijkstraat met rechts de voormalige bloemenwinkel van mevrouw Koeten.Fietsen
Als we dan nog iets verder doorlopen krijgen we weer een recht opgetrokken huis, waar volgens mij eerst de ouders van Albert Vermeulen woonden en waar hij zelf nog een grammofoonplatenzaak heeft gehad. En dan zijn we bijna aan het einde gekomen van het linker gedeelte van de oude Sluisdijkstraat, maar eerst komen we de fietsenwinkel van de firma Blokker nog tegen. Als je in de Sluisdijkstraat naar binnenstapte, was het mogelijk om in de Keizerstraat (later Beatrixstraat) weer buiten te komen.

Helemaal aan het einde was het in het oog springende bloemen- en plantenwinkeltje van mevrouw Koeten. Een goede vriend van mij omschreef haar als “een groezelig vrouwtje dat er altijd uitzag alsof ze in de tuinaarde had liggen rollen”. Op de tweede foto is in de hoek het bloemenwinkeltje te zien.

Laatste update: 13-08-2012 12:20
Deel dit artikel
Geschreven door: Cees Rondèl

Geboren en getogen in Den Helder. Cees verzorgt sinds 2008 op Den Helder Actueel elke zondag de rubriek Afgestoft.

Adverteren op Den Helder Actueel? Klik hier voor meer informatie

Dag top 5

Reacties