Politie/Justitie/112

Naar Politie/Justitie/112 »

Spectaculaire achtervolging eindigt op Jan Verfailleweg (update)

  Ronald Boutkan | 06-06-2011 16:57

Den Helder - Een volgens ooggetuigen 'spectaculaire achtervolging' is maandagmiddag geëindigd op de Jan Verfailleweg. Zes politieauto's reden halverwege de straat een rode Peugeot klem. Een deel van de weg werd daarop afgezet en verkeersregelaars zorgden ervoor dat overige weggebruikers uit de buurt bleven. Ook een ambulance kwam ter plaatse.

Het klemrijden vond plaats op de kruising Jan Verfailleweg / Seringenlaan / Waddenzeestraat, bij de verkeerslichten. De aanleiding was dat de bestuurder, een 25-jarige man uit Den Helder, er met hoge snelheid vandoor ging toen hij op de Middenweg werd aangesproken door een motoragent in burger. Die zag namelijk dat de automobilist nogal roekeloos rijgedrag vertoonde en sprak hem daarop aan.

Nadat de agent zich had gelegitimeerd, reageerde de verdachte met de woorden "krijg de klere" en drukte het gaspedaal in. De agent informeerde zijn collega's en een achtervolging werd ingezet. De Nieuwedieper werd achternagezeten door heel Den Helder, waarbij onder meer de Ruyghweg, Binnenhaven, N250, Torplaan en Ravelijnweg werden aangedaan. Er werden daarbij snelheden van meer dan 100 kilometer per uur gehaald.

Schade aan politieauto
"Op verschillende plekken is geprobeerd hem tot stilstand te brengen, maar dat is niet gelukt", zo laat politiewoordvoerder Menno Hartenberg weten. Wel werd hierbij een politieauto geschampt, die daardoor lichte schade opliep. Uiteindelijk kwam de verdachte op de Jan Verfailleweg terecht en stuitte hier op een rij auto's die te wachten stonden voor het rode verkeerslicht. De man probeerde vervolgens linksom de vluchtheuvel over te rijden, maar botste daarbij op een busje van de Marechaussee. Dit was tevens het einde van de dollemansrit.

Bij de botsing met het busje raakte een medewerkster van de Marechaussee licht gewond. Zij is voor controle naar het Gemini geweest, maar er bleek niets ernstigs aan de hand. De klemgereden auto werd even later weggesleept, net als de beschadigde politieauto.

De verdachte is aangehouden en vastgezet. Hij heeft bloed afgestaan, maar volgens de politiewoordvoerder lijkt het er niet op dat de man gedronken had. "Hij was dus gewoon dwars en zeer onverstandig."

Foto's: Den Haan Fotografie.

Laatste update: 30-07-2012 13:22
Deel dit artikel
Geschreven door: Ronald Boutkan

Woonachtig in Den Helder / Julianadorp sinds 1973, sinds 2008 hoofdredacteur van Den Helder Actueel.

Adverteren op Den Helder Actueel? Klik hier voor meer informatie

Dag top 5

Reacties