Stadsnieuws

Naar Stadsnieuws »

Posteractie tegen nieuw stadhuis

  Ronald Boutkan | 06-06-2012 10:15

Den Helder – Enkele bewoners zijn, vooral via de e-mail, een posteractie begonnen met als inzet het voorkomen van de nieuwbouw van een stadhuis op de stationslocatie. Ontvangers van de e-mail worden opgeroepen de antiposter uit te printen en voor het raam te hangen.

Aanleiding is een andere poster, die door de centrummanager naar bekenden is gestuurd en die juist voor het stadhuis is. De initiatiefnemers van de antiposter: “wij vinden het niet netjes om deze propagandaposter, voor enige beslissingen welke in de gemeenteraad nog genomen moeten worden, nu reeds te tonen.”

Het irriteert de postermakers ook dat er inmiddels rondleidingen aan ondernemers zijn gegeven door het toekomstige stadhuisgebied, waarbij dan vooral ondernemers die voorstander zijn, zijn uitgenodigd. Overigens kan heel Den Helder op 21 juni meewandelen door het stationsgebied, onder leiding van de wethouders Bruin en Den Dulk.

Verkeerd signaal
“Het feit dat er op vrijdag strepen en aanduidingen op verzoek van de wethouder zijn geplaatst, is ook vreemd en geeft een verkeerd en geen betrouwbare weergave van de situatie. Er hadden ook aan de rooilijn, welke een drie meter naar de weg gelegd wordt, tekens moeten staan, alsmede daar waar een eventueel hoog (hotel) gebouw komt op de hoek Beatrixstraat/Parallelweg.”

De gemeenteraad neemt op 25 juni een besluit over de stadhuisplannen. “Momenteel is het zelfs zo dat de zienswijzen alsmede de bezwaarschriften van de omwonenden aan de Boerhaavestraat en het Julianaplein nog niet eens beantwoord zijn door het college en Zeestad. Verder wordt zomaar voorbijgegaan aan het feit dat veel inwoners tegen de plannen zijn.”

Klik hier voor de ‘anitposter’.

Laatste update: 30-07-2012 13:22
Deel dit artikel
Geschreven door: Ronald Boutkan

Woonachtig in Den Helder / Julianadorp sinds 1973, sinds 2008 hoofdredacteur van Den Helder Actueel.

Adverteren op Den Helder Actueel? Klik hier voor meer informatie

Dag top 5

Reacties