Evenementen

Naar Evenementen »

Vier kilometer vlaggetjes in Oranjetempel

  Ronald Boutkan | 08-06-2012 15:39

Den Helder - Vier kilometer vlaggetjes, tientallen lampen, een grote tribune, twee bars en vele liters bier. Supporters van het Nederlands Elftal zijn vanaf morgen van harte welkom in gebouw 63 op Willemsoord, in de Oranjetempel.

De hele week zijn ze al druk bezig met alle voorbereidingen, want zo'n grote ruimte veranderen in een feestpaleis voor voetbalfans, dat doe je niet in een paar uurtjes. "Afgelopen maandag zijn we begonnen en morgenochtend is het klaar", laat Theo Maarssen van Studio62 weten. "Een uur voor aanvang van de wedstrijd Nederland - Denemarken openen de deuren en van de brandweer mogen we in totaal 970 supporters binnenlaten."

De ruimte telt tijdens de duels van Oranje drie grote schermen waarop de wedstrijd is te volgen. Het hoofdscherm heeft een afmeting van 7,5 bij 4,5 meter, het tweede scherm is 4,25 bij 3,25 meter groot en het 'kleine scherm' is nog altijd 2,25 bij 2,25 meter. "Dat is toch groter dan wat de meeste mensen thuis hebben hangen en in de Oranjetempel is het natuurlijk ook veel gezelliger. Met bijna duizend man tegelijk juichen voor de goals van Van Persie, dat geeft een sfeer die ongekend is."

Bier
Natuurlijk gaat het om het voetbal, maar Theo geeft direct toe dat het toch ook wel een beetje 'bierfeestjes' worden. "Als ze scoren zie je liters tegelijk de lucht in gaan, dat is echt een leuk gezicht. En ook als ze niet scoren vloeit het bier rijkelijk, voor de eerste wedstrijd heb ik 1.500 liter ingeslagen en ik verwacht dat zeker tweederde daarvan getapt wordt. En uiteraard hebben we ook frisdrank in huis en een wijntje." De ruimte zelf is verder versierd met vlaggetjes, posters en spandoeken. Langs de wanden zelfs twee supergrote doeken van elk 25 meter lang.

De bezoekers kunnen plaatsnemen op de tribune, maar er zijn ook aparte plaatsen voor het derde scherm. In het midden van de zaal een grote vierkante bar die ook tijdens de wedstrijden open is. Een DJ zorgt voor muziek in de pauze en rond de wedstrijden. De Oranjetempel is geopend rond alle wedstrijden van het Nederlands Elftal. "In elk geval dus drie keer, maar we hopen uiteraard op zes. Dat zou betekenen dat we de finale spelen en dan wordt het echt groot feest!"

Laatste update: 30-07-2012 13:22
Deel dit artikel
Geschreven door: Ronald Boutkan

Woonachtig in Den Helder / Julianadorp sinds 1973, sinds 2008 hoofdredacteur van Den Helder Actueel.

Adverteren op Den Helder Actueel? Klik hier voor meer informatie

Dag top 5

Reacties