Stadsnieuws

Naar Stadsnieuws »

Geboortegolf in Helderse Vallei

  Redactie DHA | 09-03-2012 16:43

Den Helder - Volop beschuit met muisjes bij De Helderse Vallei. Het lijkt daar al echt lente, want er worden deze dagen vele jonge dieren geboren.

"Donderdag werden de eerste lammetjes van onze zwartblesschapen geboren", laat Lianne Haakma van De Helderse Vallei enthousiast weten. "Vandaag volgden er weer twee en de komende dagen worden er zeker nog meer verwacht."

Het zijn echter niet alleen de schapen die jongen krijgen. "Ook veel van onze dwerggeiten zijn de afgelopen periode trotse moeders geworden", aldus Haakma. "Op het geitenplein lopen inmiddels 17 pasgeboren geitjes rond en er worden er de komende tijd nog meer geboren. Ook onze Bonte Hollandse geiten Amalia en Alexia verwachten komende week jongen. De jonge geitjes lopen gewoon tussen onze bezoekers rond en kunnen dus geaaid worden."

Kraamvisite?
Wie op kraamvisite wil is de komende tijd meer dan welkom in De Helderse Vallei, te vinden aan de Jan Verfailleweg bij parkeerplaats Donkere Duinen. Kijk op www.deheldersevallei.nl voor de openingstijden en meer informatie.

1e foto: Den Haan Fotografie.
2e foto: De Helderse Vallei.

Laatste update: 30-07-2012 13:22
Deel dit artikel
Geschreven door: Redactie DHA

Onder 'Redactie DHA' staan berichten mbt DHA zelf of die geschreven zijn op basis van een persbericht of anderzijds ingezonden informatie.

Adverteren op Den Helder Actueel? Klik hier voor meer informatie

Dag top 5

Reacties