Kids/jongeren

Naar Kids/jongeren »

Groep 8 weer samen aan het sporten

  Redactie DHA | 09-06-2010 05:30

Den Helder - Voor de vele groepen 8 van de basisscholen uit Den Helder en Julianadorp stond dinsdag weer de jaarlijkse sportdag op de agenda. Ruim 650 leerlingen, afkomstig van 25 verschillende basisscholen, deden aan de sportdag mee.

De sportieve dag begon om 9.15 uur en vond plaats op twee locaties: Quelderduyn en Marine Sportpark Ruyghweg (Atletiekbaan). In Quelderduyn lag het accent op allerlei spelvormen en uitdagende sporten, zoals klimmen, ATB-fietsen, rubberbootrace en kanovaren. Op de atletiekbanen stonden zes verschillende onderdelen op het programma.

Tussen de middag werd er door de scholieren van locatie gewisseld, zodat alle deelnemers aan de sportdag ook alle onderdelen konden meemaken.

De organisatie was zoals elk jaar in handen van de bewegingsconsulenten en sportbuurtwerkers van Sportservice Den Helder. Zij werden daarbij geassisteerd door leerlingen van de sportopleidingen van het ROC Kop van Noord-Holland en de GSG Schagen en vrijwilligers van SV Noordkop Atletiek en de HRTC DOK. Rond 15.00 uur was de sportdag voorbij en konden de honderden basisscholieren moe, maar voldaan richting huis.

Laatste update: 30-07-2012 13:22
Deel dit artikel
Geschreven door: Redactie DHA

Onder 'Redactie DHA' staan berichten mbt DHA zelf of die geschreven zijn op basis van een persbericht of anderzijds ingezonden informatie.

Adverteren op Den Helder Actueel? Klik hier voor meer informatie

Dag top 5

Reacties