Evenementen

Naar Evenementen »

Honderden in Oranjetempel zien Nederland verliezen

  Richard Boerrigter | 10-06-2012 14:42

Den Helder – Er is weken naar uitgekeken en zaterdag was het dan eindelijk zover. Het Nederlands Elftal speelde zijn eerste wedstrijd op het Europees Kampioenschap. In de Oranjetempel op Willemsoord zagen honderden fans dat er tegen Denemarken verloren werd met 1-0.

In de Oranjetempel waren ze er duidelijk klaar voor. Met honderden supporters verzameld in Gebouw 63, dat voor het EK is omgetoverd tot een waar voetbalpaleis. Om 17.00 uur stroomden langzaam de supporters de tempel binnen om te kiezen voor een plekje op de tribune of om te blijven staan voor het grootste scherm van de locatie, vlak bij de bar.

De supporters hadden zich uiteraard uitgedost in het oranje en iedereen leek er ook meer dan klaar voor te zijn. Terwijl de DJ alvast de grootste voetbalhits liet horen, bereidde de fans zich voor op de belangrijke wedstrijd.

Huiskamer
Zodra de wedstrijd was begonnen, veranderde de Oranjetempel als het ware tot een grote huiskamer. Iedereen keek aandachtig naar een van de drie grote schermen. Elke kans, en dat waren er veel, werd luid toegejuicht door het publiek. Naarmate de wedstrijd vorderde en Nederland er niet in slaagde de vele kansen te verzilveren, werd ook het geloof in een goede afloop minder bij de aanwezige supporters. Na het klinken van het eindsignaal is ook de tempel niet mild: we hebben gefaald!

De teleurstelling was duidelijk te merken bij de supporters, wat resulteerde in een klein biergooi-effect. Toch werd vervolgens alweer snel uitgekeken naar de volgende, nu nog belangrijker wedstrijd, die tegen Duitsland. “En dan moeten we winnen, anders is het over”, zegt ook Theo Maarssen, initiatiefnemer van de Oranjetempel. Die is woensdag weer geopend, vanaf 19.45 uur.

Laatste update: 30-07-2012 13:22
Deel dit artikel
Geschreven door: Richard Boerrigter

Richard Boerrigter is geboren en opgegroeid in Den Helder. Draait plaatjes bij o.a Muziekcafe d'Oude Port en heeft een eigen radioshow bij de LOS: "De Donderdagavondshow". Sinds 2011 verbonden aan Den Helder Actueel.

Adverteren op Den Helder Actueel? Klik hier voor meer informatie

Dag top 5

Reacties