Politie/Justitie/112

Naar Politie/Justitie/112 »

Te jonge bestuurder zonder helm en rijbewijs

  Redactie DHA | 10-07-2012 16:48

Den Helder - De politie heeft maandag rond drie uur 's middags op de Burgemeester Ritmeesterweg een 15-jarige jongen uit Julianadorp aangehouden.

Een motoragent zag de jongen op een bromscooter rijden op de Nieuweweg. De jongen reed zonder helm en keerde om op de Burgemeester Ritmeesterweg. De motoragent ging naast de jongen rijden en gaf hem aan te stoppen. De jongen stopte echter niet en zei dat hij terugreed naar het station, waar hij de bromscooter kort daarvoor had gevonden. Hij zei dat hij hem niet had gestolen.

Uiteindelijk stopte hij toch. Hij bleek nog te jong voor een rijbewijs. De jongen kreeg een bekeuring wegens het rijden zonder rijbewijs en het rijden zonder helm. De scooter stond (nog) niet als gestolen geregistreerd, maar had duidelijk sporen van diefstal.

Zonder rijbewijs
Ook op de Geulstraat werd maandag iemand zonder rijbewijs aangehouden. Dit keer betrof het een automobilist. De politie zag de man omstreeks 13.00 uur rijden met een opvallende rijstijl. De auto maakte schokkende bewegingen en de bestuurder reageerde niet op het stopteken van de politie.

Op de Texelstroomlaan sloeg de automobilist linksaf de Geulstraat in. Omdat hij nog steeds niet stopte, waarschuwde de politie hem met optische signalen en daarna ook geluidssignalen. Uiteindelijk minderde de auto vaart en stopte op de Geulstraat. De 18-jarige bestuurder uit Den Helder gaf aan niet over een rijbewijs te beschikken en kon ook geen identiteitsbewijs overhandigen. Hij is aangehouden wegens het rijden zonder rijbewijs. Tegen hem werd hiervoor proces-verbaal opgemaakt, evenals voor het niet direct kunnen tonen van een identiteitsbewijs.

Laatste update: 30-07-2012 13:22
Deel dit artikel
Geschreven door: Redactie DHA

Onder 'Redactie DHA' staan berichten mbt DHA zelf of die geschreven zijn op basis van een persbericht of anderzijds ingezonden informatie.

Adverteren op Den Helder Actueel? Klik hier voor meer informatie

Dag top 5

Reacties