Publieksprijs Talens Palet voor Monique van Vilsteren

  Redactie DHA | 11-06-2011 08:25

Den Helder - Monique van Vilsteren is uitgekozen door het publiek als winnares van de publieksprijs van de landelijke amateurschilderwedstrijd Talens Palet 2011.

Naar aanleiding van een stukje tekst uit het boek Caesarion van Tommy Wieringa werd er door het hele land naar hartelust geschilderd. Monique van Vilsteren, afkomstig uit ’t Veld, leverde haar werk in bij Triade, centrum voor kunsteducatie te Den Helder. Zij is lid van de Kunstkring Schagen en met een aantal mensen samen zijn ze daar begonnen aan het verbeelden van het thema.

In het begin kregen ze uitleg over het boek en het thema, maar daarna is de groep zelf gaan schilderen. Monique werd geïnspireerd door de zin "Water uit mijn ogen". Ze maakt er een opvallend schilderij van in vele blauwe kleurstellingen.

Knipoog
Monique schildert nu zo'n zeven jaar en meestal figuratief, maar met een knipoog naar de realiteit. Ze schildert meestal expressief, gebruikt een uitgebreid kleurenpalet en als onderwerp duikt vaak de koe op in haar schilderijen. Door die knipoog naar de realiteit hebben haar werken een surrealistische inslag, hetgeen ook tot uiting kwam in het winnende werk.

Wie meer over Monique wil weten, kan haar werk bekijken op haar website: schildersverdriet.nl. De tentoonstelling Talens Palet 2011 bij Triade is nu afgelopen.

Laatste update: 30-07-2012 13:22
Deel dit artikel
Geschreven door: Redactie DHA

Onder 'Redactie DHA' staan berichten mbt DHA zelf of die geschreven zijn op basis van een persbericht of anderzijds ingezonden informatie.

Adverteren op Den Helder Actueel? Klik hier voor meer informatie

Dag top 5

Reacties