Bedrijvennieuws

Naar Bedrijvennieuws »

Heropening en nieuwe eigenaar Muziekhandel Rijkers

  Saskia van Kuik | 12-02-2011 18:03

Den Helder – Het pand naast de vertrouwde muziekhandel van Rijkers is sinds zaterdag het nieuwe onderkomen van Rijkers Muziek. Een nieuw pand en een nieuwe eigenaar, want Jeroen Gmelich nam de muziekwinkel over van Dick en Hedwig Rijkers.

Geen groot afscheid en geen groot openingsfeest, maar een rustige overname na een zeer drukke periode. “Ik heb ruim zeventien jaar bij Rijkers gewerkt. Wat veel mensen niet weten is dat Dick Rijkers de technische reparatiedienst van Fender had voor de hele Benelux. Ik heb van hem dan ook het vak door en door geleerd, vanaf het aanzetten van de eerste plug tot het afregelen van de gitaren. Ook hielp ik in de verkoop bij Rijkers, kortom, ik was er kind aan huis”, vertelt nieuwe eigenaar Jeroen Gmelich.

“Vijf jaar geleden ben ik ander werk gaan doen. Ik heb tot eind januari bij Derako gewerkt, een bedrijf dat hardhouten plafonds maakt. Ik was de hele dag in de weer met architecten, ook heel leuk, maar ik miste de winkel, het werk en vooral de reparaties van muziekinstrumenten. Omdat Rijkers toch langzaamaan de pensioengerechtigde leeftijd naderde, zijn we eens om de tafel gaan zitten om te bekijken hoe we het overnemen van de zaak zouden moeten doen. Dat was augustus vorig jaar. We hebben bij het maken van de plannen heel veel steun gehad aan de Rabobank, die echt heeft meegedacht en heel goed heeft geadviseerd.”

Deurtje verder
Eind januari 2011 was het plan compleet en 7 februari sloot Dick Rijkers de deuren van zijn pand in de Koningstraat. “We hebben het pand naast de oude winkel genomen, omdat we hier meer ruimte hebben, meer winkeloppervlakte en we dus meer kunnen bieden. Begin februari zijn we aan de slag gegaan en vorige week hebben we de instrumenten overgebracht naar deze winkel.”

“De charme van Rijkers was de gemoedelijkheid en het assortiment, dat zullen we zeker handhaven, maar we gaan tevens heel goed kijken naar de doelgroep en zijn van plan wat meer te gaan doen op het gebied van effecten en reparaties. Het assortiment bestaat nog steeds uit gitaren, drumstellen en versterkers en alle daarbij behorende accessoires.”

Voutlooz
Dat Gmelich banden heeft met de muziekwereld zal zeker helpen. “Ik speelde vroeger in de band Anyway en speel nu nog steeds in Voutlooz. Op het gebied van muziekwinkels is er in de Noordkop niet zoveel en ik denk dus wel dat de aansluiting met de muzikanten hier snel gemaakt is.”

Een groot openingsfeest zat er niet in, “omdat alles heel snel is gegaan”, laat Gmelich weten, maar een feestje met degenen die hem geholpen hebben was er zaterdag na de eerste openingsdag wel. “Zonder onze familie en vrienden was het nooit gelukt, die hebben ons er echt doorheen gesleept en dat is zeker een bedankje waard.”

Laatste update: 30-07-2012 13:22
Deel dit artikel
Geschreven door: Saskia van Kuik

Sinds 1988 woonachtig in Julianadorp/Den Helder. Saskia was in de periode september 2008 tot mei 2011 als journaliste betrokken bij Den Helder Actueel.

Adverteren op Den Helder Actueel? Klik hier voor meer informatie

Dag top 5

Reacties