Stadsnieuws

Naar Stadsnieuws »

Clipper Singapore wint etappe naar Den Helder

  Ronald Boutkan | 12-07-2012 12:17

Den Helder - De Clipper Singapore heeft de etappe naar Den Helder, onderdeel van de Clipper Round the World Yacht Race, op haar naam geschreven. De Clipper bereikte donderdagochtend om 9.24 uur de finish, gelegen bij het Schulpengat.

Voor de Singapore was het haar eerste etappewinst tijdens de race. Als tweede eindigde "Visit Finland" op slechts een kleine (17 minuten) achterstand en de derde plaats ging naar "Gold Coast Australia". De 'Helderse' Clipper "De Lage Landen" kwam halverwege de middag over de finish en is als zevende geëindigd. Vanaf de finish varen de clippers, onder begeleiding, naar de zeedoksluis om uiteindelijk in de haven van Willemsoord aan te leggen. De winnaar zal daar aan het einde van de ochtend als eerste arriveren.

In de loop van de dag arriveren de overige deelnemers aan de race, de laatste loopt vermoedelijk pas tegen middernacht Willemsoord binnen. De schepen blijven ongeveer een week in Den Helder, waarna ze weer vertrekken voor de laatste etappe van de wedstrijd. Dat vertrek staat gepland voor donderdag 19 juli, 09.30 uur.

De aanwezigheid van de Clipperrace wordt de komende dagen volop gevierd. Op Willemsoord is dit weekeinde een continentale markt te vinden, zondag vindt het evenement Licht aan Zee plaats en voor wie wil weten wat zo’n Clipper Race nu inhoudt, staat op het terrein een grote truck van de Clipperorganisatie. In deze truck geeft wervingsmanager David Cusworth van 12 tot 19 juli dagelijks tussen 10.00 en 18.00 uur gratis presentaties. In het weekend van 14 en 15 juli houdt hij deze presentaties tussen 11.00 en 16.00 uur.

Belangstellenden kunnen de komende dagen ook een kijkje nemen aan boord van een aantal van de deelnemende schepen. Verder is er straattheater op Willemsoord, zaterdag een optreden van DJ Quintino en Boston Tea Party, circuskunst en nog veel meer. Op maandag 16 juli houden zes schepen een De Lage Landen ‘inshore’ race, die vanaf de Helderse zeedijk te volgen is.

Laatste update: 30-07-2012 13:22
Deel dit artikel
Geschreven door: Ronald Boutkan

Woonachtig in Den Helder / Julianadorp sinds 1973, sinds 2008 hoofdredacteur van Den Helder Actueel.

Adverteren op Den Helder Actueel? Klik hier voor meer informatie

Dag top 5

Reacties