Kids/jongeren

Naar Kids/jongeren »

Vogelwei wint wensenactie Fort Kijkduin

  Redactie DHA | 14-04-2012 09:30

Den Helder - Manouk van Deutekom en Rowena van Vlierberghe werken aan de zijde van zee-aquariumbeheerder Frank Wulffelé in het Fort Kijkduin in Huisduinen. Onlangs hielden zij onder diverse basisscholen in Den Helder en Julianadorp een leuke wensactie en die werd gewonnen door De Vogelwei.

Kinderen konden met de actie hun wens uitspreken over de toekomst van de natuur en het milieu in het algemeen en dat van de zee in het bijzonder. De school die dat het beste kon verwoorden kreeg een gratis bezoek aangeboden aan het Fort Kijkduin en het Zeeaquarium.

De combinatiegroep 7 en 8 van basisschool De Vogelwei uit Julianadorp ging er met de eer vandoor en mocht vrijdag 13 april hun eervolle vermelding in ontvangst komen nemen. Deze bestond uit een ingelijste wens waarin de kinderen, onder aanvoering van klasgenoot Jordy, pleiten voor een schone zee. De lijst krijgt een mooie plek in het Fort Kijkduin.

Schone Zee
De kinderen werden ook nog even aan het werk gezet, want zij mochten een tekening maken met als onderwerp “De Schone Zee”. Van de mooiste tekening wordt een inspiratie gemaakt in de vorm van een puzzel, die binnenkort door een duiker in het aquarium zal worden geplaatst. Met het plaatsen van de onderwaterpuzzel zal een poging worden ondernomen om daarmee in het Guinness book of Records te komen.

Na het tekenhalfuurtje werd de groep rondgeleid door Theo Popma. Theo is al 17 jaar gastheer in het Fort Kijkduin en dat doet hij met veel plezier. Met grappen, wetenswaardigheden en actieve opdrachten wist Theo de groep van 27 kinderen aan zich te binden. “Ze hangen aan z’n lippen”, liet de juf weten. Na het rondje met Theo werd de middag afgesloten bij het zeeaquarium, waar Manouk en Rowena lieten zien hoe de vissen gevoerd werden.

Tekst en foto: Cor Buschman (L.O.S. Den Helder).

Laatste update: 30-07-2012 13:22
Deel dit artikel
Geschreven door: Redactie DHA

Onder 'Redactie DHA' staan berichten mbt DHA zelf of die geschreven zijn op basis van een persbericht of anderzijds ingezonden informatie.

Adverteren op Den Helder Actueel? Klik hier voor meer informatie

Dag top 5

Reacties