Fans na nederlaag Oranje: “Het kan nog!”

  Ronald Boutkan | 14-06-2012 12:45

Den Helder – Ze waren er vooraf nog zo zeker van: Oranje gaat die Duitsers voetballes geven en maakt daarmee een belangrijke stap op weg naar de titel. De Pimpandoer stroomde woensdagavond vol Oranjefans vol goede moed, maar die zonk al redelijk snel diep in de schoenen.

De Pimp is van oudsher hét sportcafé van Den Helder en natuurlijk wordt er dan flink uitgepakt bij speciale wedstrijden. De duels van het Nederlands elftal op een groot toernooi horen daar vanzelfsprekend bij en dus was de kroeg versierd, de gasten gestoken in het oranje en hingen er maar liefst vier schermen klaar om geen minuut van de wedstrijd te hoeven missen.

Bij de eerste klanken van het Wilhelmus stond iedereen op en werd luidkeels meegezongen met het volkslied. Op dit moment was iedereen weliswaar een beetje zenuwachtig, maar nog wel vol vertrouwen op een goede afloop. De eerste kansen voor Van Persie werden dan ook met een luid “oeh!” en geklap begroet, hoewel de teleurstelling voor het missen van de kansen groot was. Vloeken klinken door het café als Duitsland even later 0-1 en zelfs 0-2 maakt.

Zeeland
In de rust is het voor de meeste gasten even bijkomen van de spanning. Een van hen is Lou Corré, die met wat vrienden uit Zeeland is gekomen om in de Pimpandoer de wedstrijd te kijken, toch? “Nou, dat is niet helemaal waar, we werken op de schepen Holland, Friesland en Zeeland en daarom zijn we in Den Helder, maar we komen hier al zeker zeven jaar en het voetbal kijken we dan altijd in de Pimp. De sfeer is hier altijd geweldig, ook bij een nederlaag”, vertelt Corré. “En het leuke is dat je dit café overal in de wereld tegen kunt komen. Ik was een keer op vakantie en kwam een hele klas tegen met een t-shirt van de Pimp, bleek de klas van de dochter van de eigenaar te zijn!”

Bij rust mocht het dan 0-2 zijn, het vertrouwen is nog niet helemaal weg. “Het kan nog, maar dan moeten ze nu wel aanpakken”, stelt Corré. “Ik had eigenlijk 2-1 voorspeld, maar dat kan al niet meer. Ik blijf positief en gok nu maar op 3-2.” Helaas, groot gejuich klinkt nog wel bij de 1-2 en direct is de hoop op winst terug, maar het is van korte duur. Na het laatste fluitsignaal zijn de gezichten een stuk minder vrolijk dan voor aanvang van de wedstrijd, maar diep in de put zitten de meesten ook weer niet en in de Pimp blijft het gewoon gezellig. “Het wordt misschien heel moeilijk, maar we hebben nog een kans als we van Portugal winnen”, laat Corré snel weten. “Het kan nog!"

Laatste update: 30-07-2012 13:22
Deel dit artikel
Geschreven door: Ronald Boutkan

Woonachtig in Den Helder / Julianadorp sinds 1973, sinds 2008 hoofdredacteur van Den Helder Actueel.

Adverteren op Den Helder Actueel? Klik hier voor meer informatie

Dag top 5

Reacties