Politie/Justitie/112

Naar Politie/Justitie/112 »

Vader en zoon vallen van dak in Huisduinen

  Ronald Boutkan | 14-06-2012 15:49

Huisduinen – Bij werkzaamheden aan het dak van een woning aan de Badhuisstraat in Huisduinen zijn donderdag aan het begin van de middag een vader en zoon van het dak gevallen en gewond geraakt. Het ongeluk vond plaats kort voor half twee en leek dermate ernstig dat ook de traumahelikopter werd opgeroepen.

Volgens een woordvoerster van de politie waren de twee mannen op het dak aan het klussen. De oorzaak voor de val is nog onduidelijk. Beide mannen zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De trauma-arts uit de helikopter is met een van de twee meegegaan.

De zoon heeft in elk geval een enkel gebroken en ook de vader is gewond geraakt, maar zijn precieze letsel is niet bekend. "De vader is in het verleden geopereerd aan zijn heup en daar had hij nu weer last van", aldus de politie. Bij de woning stonden kort na het ongeval drie ambulances en rond 13.45 uur arriveerde de traumaheli. Volgens omstanders is een van de twee slachtoffers bovenop de ander gevallen. Dit is inmiddels door de politie bevestigd.

Update vrijdag 15 juni
De 61-jarige bewoner van het huis was op het dak bezig om een hoogte van ongeveer 6 meter. Plotseling gleed de man weg en gleed over het dak naar beneden. Hier botste hij tegen zijn 32-jarige zoon uit Den Helder, die op zo’n 3,5 meter in de dakgoot stond. Beide mannen vielen naar beneden en kwamen in de tuin terecht. De vader liep vermoedelijk een heup- en een beenfractuur op. De zoon brak een enkel. Beide mannen zijn voor behandeling overgebracht naar het Medisch Centrum Alkmaar.

Foto: Den Haan Fotografie.

Laatste update: 30-07-2012 13:22
Deel dit artikel
Geschreven door: Ronald Boutkan

Woonachtig in Den Helder / Julianadorp sinds 1973, sinds 2008 hoofdredacteur van Den Helder Actueel.

Adverteren op Den Helder Actueel? Klik hier voor meer informatie

Dag top 5

Reacties