Stadsnieuws

Naar Stadsnieuws »

Klaar voor kanotocht van 80km

  Ronald van Rietschoten | 14-11-2008 22:39

Den Helder - Nog een kort nachtje slapen en dat is het zover: Danny Snijder vertrekt per kano vanuit Amsterdam met de bedoeling 's avonds laat aan te komen in Den Helder. Als alles goed gaat stapt hij rond 23.00 uur aan de Helderse flaneerkade weer uit de kano. En hopelijk is er dan veel geld opgehaald voor de gewenste reis voor Louise de Jong.

Snijder besloot tot zijn tocht na verhalen te hebben gehoord over de zeldzame en onbehandelbare vorm van epilepsie die de 9-jarige Louise kreeg na een BMR-prik te hebben gehad. Louise is de dochter van Jaap die bij Danny in het dartteam zit. Het meisje liep door de ziekte een grote ontwikkelingsachterstand op, maar ze blijkt veel baat te hebben bij dolfijntherapie. Het gezin is hiervoor in 2006 al eens naar Curaçao geweest, maar zou graag nog eens gaan.

"Ik ben nu 36 jaar en heb eigenlijk van jongs af aan al de neiging mensen te willen helpen die het minder goed hebben getroffen dan mijzelf. Natuurlijk is lang niet alles geweldig, maar eigenlijk heb ik zelf niets te klagen", aldus Danny. "Een tijdje geleden kwam het idee naar voren om op sportief gebied iets te ondernemen voor een goed doel en nadat ik daartoe had besloten was het doel snel gevonden. Daar was voor mij geen twijfel over mogelijk."

Tachtig kilometer afleggen per kano is niet niks, maar Danny heeft al vaker bijzondere sportieve prestaties neergezet. "Ik heb wel eens het rondje Texel gelopen, ben eens op inline-skates naar Badhoevedorp gereden en heb per kano al eens een afstand van 40 kilometer afgelegd. Dat was behoorlijk zwaar, maar toch heb ik er goede hoop op dat ik het zaterdag ga redden."

Danny vertrekt zaterdagochtend, samen met enkele medestanders, om 06.00 uur vanuit Amsterdam. In de loop van zondag leest u op Den Helder Actueel hoe het hem vergaan is en of hij op tijd in Den Helder is aangekomen. Meer informatie is te vinden op www.louiseopcuracao.web-log.nl.

Laatste update: 30-07-2012 13:22
Deel dit artikel
Geschreven door: Ronald van Rietschoten

Ronals was woonachtig in Den Helder sinds 1960 en sinds 2008 is hij drie jaar lang betrokken geweest bij Den Helder Actueel als verslaggever. Ronald is op 2 augustus 2012 overleden.

Adverteren op Den Helder Actueel? Klik hier voor meer informatie

Dag top 5

Reacties