Regionieuws

Naar Regionieuws »

Noord-Holland wil het schoonste strand van Nederland

  Redactie DHA | 15-08-2012 07:00

Den Helder - Vorige maand is het startschot gegeven voor de publieksverkiezing van het Schoonste Strand 2012. Strandbezoekers, inwoners van strandgemeenten en overige betrokkenen kunnen eenvoudig via heteffectvanschoon.nl hun stem uitbrengen op hun favoriete strand.

Door te stemmen bepaalt het publiek zelf welk strand de opvolger wordt van Renesse, de winnaar van vorig jaar. Alle stemmers maken bovendien kans op twee VIP-plekken voor één seizoen op dat schoonste strand. Stemmen kan nog tot 1 september, er zijn dus nog maar een paar weken om één van de Noord-Hollandse stranden te laten winnen.

Noord-Holland zou graag de winst behalen. De stranden van Bergen, Beverwijk, Bloemendaal, Castricum, Den Helder, Heemskerk, Hoek van Holland, Texel, Velsen, Zandvoort en Zijpe zijn in de race voor de titel ‘Schoonste Strand van Nederland’. Het Noord-Hollandse strand met de hoogste score tot nu toe is het strand van Texel. Dit staat op plek 18 met een gemiddelde score van 9.08. Tot 1 september hebben liefhebbers van de Noord-Hollandse stranden nog de kans om hun strand te laten winnen. Het strand met de hoogste gemiddelde score is de publiekswinnaar en mag op 4 september a.s. de publieksprijs in ontvangst nemen.

Schoon strand
De afgelopen vijf jaar zijn de Nederlandse stranden ruim twee keer zo schoon geworden. Vorig jaar waardeerden de ANWB inspecteurs de stranden zelfs met een 9,2. Het publiek waardeerde het strand van publiekswinnaar Renesse zelfs met een 9,8. Justine de Haas van Nederland Schoon zegt hierover: “Strandbezoekers vinden het prettig om op een schoon strand te zijn. Als je daar op het terras in het zonnetje zit smaken je patatjes lekkerder en is de kans groot dat je langer blijft. Ook worden er meer zandkastelen gebouwd op een schoon strand. Strandbezoekers spelen een belangrijke rol bij het schoon houden van het strand. Het is dan ook niet meer dan logisch dat zij de kans krijgen om hun eigen schoonste strand te kiezen.”

Stichting Nederland Schoon zet zich al sinds 1991 in om de hinder van zwerfafval in Nederland te voorkomen en te bestrijden. De stichting neemt deel aan het Focusprogramma Zwerfafval 2010-2012. Dit is een gezamenlijk project van de gemeenten en het bedrijfsleven, te weten de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), VNO-NCW (ook namens MKB Nederland), Agentschap NL (voorheen SenterNovem) en Stichting Nederland Schoon. Het Focusprogramma moet er voor zorgen dat Nederland daadwerkelijk schoner wordt. Meer informatie over het Focusprogramma Zwerfafval vindt u op www.nederlandschoon.nl.

Laatste update: 15-08-2012 07:31
Deel dit artikel
Geschreven door: Redactie DHA

Onder 'Redactie DHA' staan berichten mbt DHA zelf of die geschreven zijn op basis van een persbericht of anderzijds ingezonden informatie.

Adverteren op Den Helder Actueel? Klik hier voor meer informatie

Dag top 5

Reacties