Bedrijvennieuws

Naar Bedrijvennieuws »

ISO-certificering voor gynaecologie Gemini

  Redactie DHA | 16-07-2012 16:06

Den Helder - Uit handen van LRQA Business Assurance (Lloyd’s Register Nederland B.V.) heeft het specialisme Gynaecologie van het Gemini Ziekenhuis het ISO 9001:2008 certificaat ontvangen voor de ‘voortplantingsgeneeskunde binnen de poli gynaecologie’ (fertiliteitszorg).

Het keurmerk geeft aan dat de gynaecologen en hun team voldoen aan de eisen en normen die ISO stelt aan onder andere kwaliteit, veiligheid, effectiviteit, efficiency, patiëntvriendelijkheid en patiënttevredenheid. Het Gemini Ziekenhuis is het eerste satellietziekenhuis in Nederland dat over dit keurmerk beschikt.

De gynaecologen van het Gemini werken nauw samen met het AMC in Amsterdam, waar IVF/ICSI-punctie en terugplaatsing plaatsvinden. Het Gemini is dus - waar het gaat om gespecialiseerde vruchtbaarheidsbehandelingen - een satelliet van genoemd academisch ziekenhuis.

Kroon
Gynaecoloog dr. Houben vindt de ISO-certificering een kroon op het werk. "We wilden de ISO-certificering graag behalen, omdat we optimale fertiliteitszorg (vruchtbaarheidsbehandelingen) aan onze patiënten willen bieden. Met de ISO-normen is een verdieping bereikt in ons kwaliteitssysteem, want dit keurmerk richt zich specifiek op de fertiliteitszorg. Door te voldoen aan de ISO-normen hebben we bijvoorbeeld de zorgprocessen inzichtelijker kunnen maken. Er is nu eenheid in beleid, meer aandacht voor de patiënt én we merken dat de patiënttevredenheid is toegenomen. Elk jaar vindt een toetsing plaats en we zorgen er zeker voor dit keurmerk vast te houden."

Laatste update: 30-07-2012 13:22
Deel dit artikel
Geschreven door: Redactie DHA

Onder 'Redactie DHA' staan berichten mbt DHA zelf of die geschreven zijn op basis van een persbericht of anderzijds ingezonden informatie.

Adverteren op Den Helder Actueel? Klik hier voor meer informatie

Dag top 5

Reacties