Basketbal

Naar Basketbal »

Kings beginnen oefencampagne in Urk

  Ronald Boutkan | 16-08-2012 14:34

Den Helder – De nieuwe basketbaleredivisionist Den Helder Kings speelt zaterdag 1 september de eerste oefenwedstrijd. Ter voorbereiding op het nieuwe seizoen wordt in Urk gespeeld tegen het team Martho Flexwerk/Orca's. De wedstrijd begint om 20.00 uur.

Eerder was door Zeemacht al bekendgemaakt dat op zondag 16 september een oefenduel zou worden gespeeld tussen de Den Helder Kings en Lijfstijl Centrum Zeemacht. Die wedstrijd wordt gehouden in sporthal de Brug en begint om 17.45 uur.

In de Lotto Arena in Antwerpen (België) wordt op dinsdag 2 oktober gespeeld tegen de Antwerp Giants. Deze wedstrijd begint om 20.00 uur. Volgens Dennis Verhoef, voorzitter van de Stichting top basketbal Den Helder Kings, worden er niet meer oefenduels ingepland.

Competitie
Zaterdag 6 oktober spelen de Den Helder Kings hun eerste competitiewedstrijd tegen ZZ Leiden. De wedstrijd begint om 20.00 uur, vooralsnog in sporthal Sportlaan.

De spelers hebben zich woensdag voor het eerst gemeld in Den Helder en hun intrek genomen in de door de club betaalde en door Woningstichting Den Helder gesubsidieerde woningen. De volledige inrichting van de appartementen is verzorgd door de sponsoren van de Den Helder Kings. Alleen de Amerikaan Philip Bach is nog niet gearriveerd, hij komt naar verwachting komende zondag. Een dag later beginnen de Den Helder Kings aan de trainingen. De selectie bestaat op dit moment uit zeven spelers en zal verder worden aangevuld met vier jongens van Noordkop U20.

Laatste update: 16-08-2012 14:46
Deel dit artikel
Geschreven door: Ronald Boutkan

Woonachtig in Den Helder / Julianadorp sinds 1973, sinds 2008 hoofdredacteur van Den Helder Actueel.

Adverteren op Den Helder Actueel? Klik hier voor meer informatie

Dag top 5

Reacties