Stadsnieuws

Naar Stadsnieuws »

Opnieuw actie Helders Burgernet

  Ronald Boutkan | 17-05-2012 18:50

Den Helder – Opnieuw heeft de politie donderdag een beroep gedaan op Burgernet. Een deel van de bij de dienst aangesloten Nieuwediepers kreeg de melding dat een 40-jarige vrouw van Sri Lankaanse afkomst werd vermist.

De melding kwam rond kwart over drie binnen. De vrouw was het voor het laatst gezien in de omgeving van het Gemini. Ze reed op een grijze fiets met grijze fietstassen en droeg een zwarte broek en een blauw geruit shirt. Ze had lang zwart haar en een rode stip op het voorhoofd.

Kort voor half vijf kwam een tweede bericht. Daarin werd gemeld dat 1.732 personen naar de vermiste vrouw hadden uitgekeken, maar dat zij nog niet was gevonden. Toch meldde het bericht dat de actie ‘ten einde’ was, ofwel: u hoeft niet meer naar de vrouw uit te kijken. Navraag bij de meldkamer leert dat dit een standaard bericht is, omdat een Burgernetactie in principe nooit langer dan een uur duurt. “Maar als mensen de vrouw alsnog zien, mag er natuurlijk met de politie gebeld worden”, aldus de woordvoerder.

Burgernet
Al enkele duizenden inwoners van Den Helder zijn aangesloten bij het lokale Burgernet. Als de politie het nodig vindt, ontvangen de deelnemers telefonisch een spraakbericht met het verzoek uit te kijken naar bijvoorbeeld een duidelijk omschreven persoon. Wie aanwijzingen kan geven, kan direct bellen met de meldkamer van de politie. De politie kan hierdoor gerichter in actie komen. Na afloop van de Burgernetactie ontvangen de deelnemers een afloopbericht over het resultaat van hun inzet.

In de afgelopen weken, sinds de start van Burgernet in Den Helder op 15 maart, is al een aantal keren met succes een Burgernetactie opgestart.

Lees ook: Burgernet Den Helder officieel gestart.

Laatste update: 30-07-2012 13:22
Deel dit artikel
Geschreven door: Ronald Boutkan

Woonachtig in Den Helder / Julianadorp sinds 1973, sinds 2008 hoofdredacteur van Den Helder Actueel.

Adverteren op Den Helder Actueel? Klik hier voor meer informatie

Dag top 5

Reacties