Voetbal

Naar Voetbal »

Nipt verlies Helders Elftal in derde oefenduel

  Redactie DHA | 17-07-2011 14:43

Den Helder - Ook in de derde en laatste oefenwedstrijd werd het Helders Elftal zaterdagavond geconfronteerd met een nederlaag. Hoofdklasser De Zouaven won met 2-1.

Toch nog ruim honderd toeschouwers hadden de weersomstandigheden getrotseerd en waren getuige van een redelijke eerste helft, waarin de technisch betere bezoekers na twaalf minuten uit een prima aanval de score openden: 0-1. Daarna waren de betere kansen voor het Helders Elftal.

De doorgebroken Nick Louwe werd op de rand van het strafschopgebied ten val gebracht, waarna Jordy van Kesteren de vrije trap niet langs de 'muur' kreeg. Vervolgens kwam Robbert-Jan Klein oog in oog met de ver uitgelopen Zouaven-doelman, die de te lage inzet met het hoofd tegenhield en werd een doelpoging van Bruce Slort door de doelman tot hoekschop verwerkt.

Gelijkmaker
Uit een corner kopte weer Louwe even later goed in, maar werd de bal op de doellijn gekeerd. Vlak voor de pauze viel de terechte gelijkmaker. De keeper had moeite met het schot van Patrick Verhoef en Arjan Wisse maakte het bekeken af: 1-1. Daarna had Klein zijn team nog aan een verdiende voorsprong moeten helpen, maar opnieuw vrij voor doel schoot de aanvaller naast.

“We hadden bij rust minimaal met 3-1 voor moeten staan”, luidde het commentaar achteraf van hoofdtrainer Fred Dekker. “Heel jammer en ik snap het niet, normaal heeft Robbert-Jan, die vandaag de beste kansen kreeg, bij SRC geen moeite om dit soort mogelijkheden te verzilveren. Neem je wel afstand dan wordt het een andere tweede helft.”

Samenhang
Nu incasseerde het Helders Elftal vlak na de hervatting een tweede tegentreffer uit een goed lopende aanval van de gasten. Vervolgens bloedde de partij dood, mede omdat Dekker al zijn bankspelers inzette, wat de samenhang niet ten goede kwam. “Mijn spelers waren duidelijk vermoeid”, stelde de trainer. “Drie wedstrijden in acht dagen, plus nog twee trainingen, was misschien wel te veel van het goede. Ze hebben nu een dag rust en maandag en dinsdag gaan we aangepast trainen. Ze hebben kennis gemaakt met het niveau en zullen zich vooral mentaal moeten opladen voor VVV Venlo op donderdag.”

Opstelling Helders Elftal: Kaj Tensen (46. Mitchel Michaelis); Estefan Pattinasarany (70. Ralph Slik), Bart Boogaard (46. Ruben Duinker), Jordy van Kesteren, Kevin Jolen (75. Rory de Kluiver); Patrick Verhoef, Bruce Slort (65. Mario Post), Stephan van Wort, Nick Louwe (55. Roel de Vries); Arjan Wisse, Robbert-Jan Klein (75. Tim Kuurman).

Laatste update: 30-07-2012 13:22
Deel dit artikel
Geschreven door: Redactie DHA

Onder 'Redactie DHA' staan berichten mbt DHA zelf of die geschreven zijn op basis van een persbericht of anderzijds ingezonden informatie.

Adverteren op Den Helder Actueel? Klik hier voor meer informatie

Dag top 5

Reacties