Stadsnieuws

Naar Stadsnieuws »

Clown Timpie opent Dorper kermis

  Redactie DHA | 17-08-2012 08:33

Julianadorp – De kermis in Julianadorp vindt dit jaar plaats van vrijdag 24 tot en met maandag 27 augustus. Zoals altijd zijn de attracties te vinden op het Loopuytpark. De Dorper kermis wordt dit jaar geopend met Clown Timpie en een ballonnenwedstrijd.

De Dorper Kermis is een traditioneel feest met een diversiteit aan activiteiten. De opening van de kermis is om 18.15 uur met Clown Timpie en een ballonnenwedstrijd waarmee voor de winnaars, de drie ballonnen welke het verste komen, leuke speelgoed waardebonnen te winnen zijn.

Vanaf 18.15 uur zullen de ballonnen opgeblazen worden bij de muziektent aan het Loopuytpark, waarbij de kinderen ondertussen kunnen genieten van de streken van Clown Timpie. De ballonnen zullen rond de klok van 19.00 uur allemaal onder leiding van Clown Timpie gelijktijdig de lucht in gaan. Aansluitend openen de dorper horecagelegenheden café Peanuts, restaurant Effe en café de T’Happerij (met feesttent) hun deuren.

Spuitvoetbal
De zondag staat garant voor een super gezellige dag, een dorpsfeest met als van ouds om elf uur katknuppelen en aansluitend om één uur het Dorper Kermis Spuitvoetbaltoernooi. Dit jaarlijks terugkerend succesvolle evenement wordt elk jaar georganiseert in samenwerking met de IJsclub Julianadorp en staat vooral in het teken van gezelligheid en plezier.

Dit jaar is het katknuppelen en het spuitvoetbaltoernooi niet op het IJsbaanterrein, maar op een andere locatie en wel op het grasveld nabij Landbouwstraat 29 (waar het JPF power festival en de Springfair afgelopen jaar was).

Banaan slaan
Zondagmiddag gaat het feest verder aan het Loopuytpark waar rond de klok van vier uur iedereen kan deelnemen aan een wedstrijd “banaan slaan”, een competitie nabij restaurant Effe. Het is de bedoeling dat twee deelnemers op een evenwichtsbalk elkaar met de reuze bananen van de balk af worstelen. Wie van Julianadorp zal hier het best in zijn?

Maandag is alweer de laatste dag, welke ook zeker niet ongemerkt voorbij zal gaan. Zaterdag, zondag en maandag draaien de kermisattracties vanaf 14.00 uur. Meer informatie over activiteiten en lidmaatschap van de Culturele Vereniging Julianadorp Vooruit is te vinden op www.deculturele.nl.

Laatste update: 17-08-2012 08:34
Deel dit artikel
Geschreven door: Redactie DHA

Onder 'Redactie DHA' staan berichten mbt DHA zelf of die geschreven zijn op basis van een persbericht of anderzijds ingezonden informatie.

Adverteren op Den Helder Actueel? Klik hier voor meer informatie

Dag top 5

Reacties