Kerst op Schoter Duijn: Gewoon bijzonder!

  Redactie DHA | 17-12-2011 18:02

Den Helder - Basisschool Schoter Duijn uit De Schooten is er weer klaar voor: Kerst komt er aan en daar horen natuurlijk vele activiteiten bij. Zoals alle jaren werkt de school nu ook weer thematisch en dit jaar rond het thema: “Gewoon bijzonder”.

Schoter Duijn denkt ook deze Kerst weer graag aan anderen. Daarom zijn alle kinderen druk in de weer geweest om een potje met hyacinten te versieren met een kerstwens. Alle kinderen zijn afgelopen donderdag 15 december op pad gegaan om deze kleine attentie persoonlijk te overhandigen. Een aantal groepen ging naar zorgcentrum ‘de Golfstroom’ en andere leerlingen bezochten de bewoners van de wijk om ze een fijne Kerst toe te wensen.

Wie al een kijkje heeft genomen in de school, valt ten eerste op dat de school natuurlijk weer geheel in kerstsfeer is gebracht. Daarnaast valt op dat er in de centrale hal meerdere marktkraampjes staan. “Deze kraampjes zijn gemaakt door aannemer Borst, die vorig schooljaar een prachtige aanbouw op school heeft gerealiseerd”, zo laat leerkracht Ilona van Zelst weten. “De kraampjes gaan de komende periode eerst gebruikt worden voor de kerstmarkt.”

Viering en kerstmarkt
Woensdag 21 december is het dan zo ver, dan vindt de kerstviering plaats. “Deze ochtend gaan alle groepen aan de slag om met elkaar een heuse kerstlunch in elkaar te zetten. Na een kerstviering in de eigen klas, komen alle kinderen samen in de hal om te genieten van alle gerechten die we met elkaar gemaakt hebben.”

De kinderen zijn vervolgens om 13.30 uur vrij, om dan om 18.00 uur weer op school te komen. ’s Avonds vindt er op de Schoter Duijn namelijk een kerstmarkt plaats. “De gehele week zijn de kinderen druk in de weer geweest om knutselwerkjes te maken die op deze avond verkocht gaan worden. De opbrengst hiervan gaat naar een goed doel, dat samen met de kinderen is uitgekozen. De vader van één van onze leerlingen gaat volgend jaar namelijk meedoen aan de Alpe d’HuZes, die wordt georganiseerd door de KWF Kankerbestrijding.”

Kinderkerstkoor
Iedereen is welkom een kijkje te komen nemen op de markt, woensdagavond van 18.00 tot 20.00 uur op de school aan de Heiligharn 125. Luisteren naar een kinderkerstkoor, op de foto gaan in Kerst-stijl, genieten van een kopje koffie of thee met wat lekkers of een heerlijke versgebakken oliebol, het bewonderen van de prachtige sfeer op school, hopelijk een prijs winnen bij de bingo, zelf aan de slag gaan om een kerstlichtje te maken en nog véél meer…… Gewoon bijzonder om mee te maken!

Laatste update: 30-07-2012 13:22
Deel dit artikel
Geschreven door: Redactie DHA

Onder 'Redactie DHA' staan berichten mbt DHA zelf of die geschreven zijn op basis van een persbericht of anderzijds ingezonden informatie.

Adverteren op Den Helder Actueel? Klik hier voor meer informatie

Dag top 5

Reacties