Budosporten

Naar Budosporten »

Eerste prijzen voor Dun Hong

  Redactie DHA | 18-06-2012 08:45

Den Helder - Op het jaarlijkse Nationale judotoernooi de Open Flevolandse Kampioenschappen in Lelystad hebben de judoka’s van Dun Hong drie keer een eerste plaats in de wacht gesleept. Aan dit toernooi deden meer dan 500 judoka’s mee van 55 verenigingen uit heel Nederland.

Dit toernooi wordt door Dun Hong gebruikt om nieuwe wedstrijdjudoka’s ervaring op te laten doen en ook weer herstelde judoka’s de kans te geven voor de zomerstop nog wat wedstrijdritme op te doen. Door omstandigheden waren er dit keer maar vijf inschrijvingen, maar die leverden wel drie eerste prijzen op.

Debutant op dit toernooi was Romy Straatman, tien jaar en nog gele band, maar ze had geen pardon met de andere meisjes in haar groep -38 kg. De poulewedstrijden won ze overtuigend met liefst drie keer een vol punt. De halve finale was het lastigst. Ze kwam op grote achterstand door een waza-ari, maar won toch, onder meer doordat ze met nog maar een halve minuut op de klokken haar tegenstandster wist om te keren en in een houdgreep te nemen. De finale was echter weer snel bekeken met een vol punt door een overname.

Smit
Hetzelfde deed Kayleigh Smit bij de meisjes -15 jaar -52 kg. Ze was wel ingedeeld in de klasse -17 jaar, die was samengevoegd met die van -15 jaar. Toch wist ze daar als jongste deelneemster twee keer de favoriete te verslaan en met drie keer ippon de eerste plaats te behalen.

Naomi de Graaff had ook een makkelijke middag, op één partij na in de poulefase. Die moest helemaal uitgedraaid worden en die won ze op beslissing van de scheidsrechters met 3-0. De finale won ze echter weer overtuigend met een armworp, door het doorsturen van haar tegenstandster.

Tim Nottelman werd in de herkansingen uitgeschakeld en ook Max Ouwens werd na een goed begin in de poule met twee keer winst, door een bekende opponent van hem (Joel van Os) in de finalepoule verslagen. Hij eindigde toch nog als vijfde. Komende zaterdag is het laatste toernooi waar Dun Hong dit seizoen de mat op stapt: de Open Friese Kampioenschappen in Gorredijk.

Laatste update: 30-07-2012 13:22
Deel dit artikel
Geschreven door: Redactie DHA

Onder 'Redactie DHA' staan berichten mbt DHA zelf of die geschreven zijn op basis van een persbericht of anderzijds ingezonden informatie.

Adverteren op Den Helder Actueel? Klik hier voor meer informatie

Dag top 5

Reacties