Evenementen

Naar Evenementen »

Al vroeg druk bij start Visserijdagen

  Ronald Boutkan | 18-08-2012 13:17

Den Helder - De derde editie van de Helderse Visserijdagen zijn zaterdag om 11.00 uur van start gegaan. Twee dagen lang staat Willemsoord in het teken van vooral aan de Visserij gerelateerde activiteiten. Er is muziek, een markt, een kinderplein en natuurlijk zijn vele schepen te bezichtigen. De belangstelling van het publiek was al vroeg groot.

Het evenement werd geopend door burgemeester Koen Schuiling. Die sprak van een prachtig feest, heette iedereen (inclusief de Duitse gasten) van harte welkom en benadrukte dat het van groot belang was "de keel goed te smeren". Dat uiteraard omdat het "ongelooflijk warm" was. Water is daarvoor volgens Schuiling het beste middel, maar niet iedereen hield zich daaraan. De eerste biertjes vonden al vlot de weg naar binnen.

De warmte hield het publiek aan het begin van de eerste Visserijdag in elk geval niet thuis of op het strand. Op Willemsoord stond gelukkig een frisse wind, zodat het best goed uit te houden was. Wel waren er bezoekers die nadrukkelijk aangaven juist al direct bij de opening te komen kijken, zodat ze 's middags in de tuin konden genieten van het zonnetje.

Burgemeester Koen Schuiling kreeg bij de opening een mooi shirt aangeboden. WC-borstel gooien als activiteit op het Kinderplein.Kinderplein
Ook aan de jonge bezoekers is volop gedacht, er is op Willemsoord zelfs een compleet kinderplein. Daar staan niet alleen twee springkussens, maar de jeugd kan ook meedoen aan allerlei spelletjes. "We hebben eendjes vissen, touwtrekken, het rad van fortuin en nog veel meer", laat Terry Hale weten. Zij is een van de jongedames die tijdens dit weekeinde meehelpt bij de spelletjes op het plein. "Bij elk spel kunnen de kinderen punten verdienen en dan kunnen ze na afloop bij het touwtje trekken een prijsje uitzoeken."

De ambachtelijke markt viel enigszins tegen, in elk geval voor dhr. Randers uit Heerhugowaard. "Ik heb familie in Den Helder en ben gek van de visserij, dus dit weekeinde ben ik hier beide dagen te vinden. Lekker genieten van een goed visje, een drankje erbij en een beetje rondlopen en luisteren naar de shantykoren, we vermaken ons wel. Ik vind het wel jammer dat de ambachtelijke markt niet zo groot is als vorig jaar, er staan nu vooral gewone marktkramen."

Veel boten te bekijken tijdens de Visserijdagen.De Visserijdagen duren nog de gehele zaterdag (tot 22.00 uur) en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Zondagochtend is er in de Kathedraal om 10.00 uur een kerkdienst en om 12.00 uur begint voor Hotel café Woud de tradtionele roeiwedstrijd.

Bekijk ook het fotoalbum van de Visserijdagen. Heeft u zelf leuke foto's voor dit album, dan kunt u ze mailen aan redactie@denhelderactueel.nl

Laatste update: 18-08-2012 16:25
Deel dit artikel
Geschreven door: Ronald Boutkan

Woonachtig in Den Helder / Julianadorp sinds 1973, sinds 2008 hoofdredacteur van Den Helder Actueel.

Adverteren op Den Helder Actueel? Klik hier voor meer informatie

Dag top 5

Reacties