Sugar Mama in de Pimpandoer

  Redactie DHA | 18-08-2012 07:35

Den Helder - Sugar Mama verzorgt 25 augustus een optreden in café Pimpandoer in de Koningstraat. Zij speelt sinds '86 een geheel eigen stijl boogie en blues. Het optreden begint om 22.00 uur en is gratis toegankelijk.

In Sugar Mama zitten muzikanten met ieder hun verleden in ‘rootsmuziek’. Zij bundelden hun krachten in een band met als motto: "we play rock & roll music with a bo diddley beat...".

Sugar Mama (de naam is ontleend aan een blues standaard) brengt blues met een ‘drive’ recht uit het hart. Denk aan Howlin' Wolf, George Thorogood en John Lee Hooker. De band bewerkt ook graag akoestische nummers, zonder hierbij het origineel uit het oog te verliezen.

Gallagher
Naast vele kroegen heeft Sugar Mama gespeeld op festivals van Terschelling tot Maastricht (en alles daartussenin), op motorfeesten en zij is te horen geweest bij omroepen als de VARA en NCRV en is support geweest voor onder anderen Rory Gallagher en Dr. Feelgood. Regelmatig toert de band in binnen- en buitenland.

De huidige formatie bestaat uit Bas de Jong op gitaar/mandoline/vocals/mondharmonica, Marcel H (basgitaar, backingvocals, mondharmonica) en Kris B (drum, vocals, backingvocals).

Laatste update: 18-08-2012 07:55
Deel dit artikel
Geschreven door: Redactie DHA

Onder 'Redactie DHA' staan berichten mbt DHA zelf of die geschreven zijn op basis van een persbericht of anderzijds ingezonden informatie.

Adverteren op Den Helder Actueel? Klik hier voor meer informatie

Dag top 5

Reacties