Politie/Justitie/112

Naar Politie/Justitie/112 »

Traumaheli vliegt na melding steekpartij

  Ronald Boutkan | 18-08-2012 13:01

Den Helder - De traumahelikopter is in de nacht van vrijdag op zaterdag tot twee keer toe richting Den Helder gevlogen. De eerste keer was dit nadat bij de politie een melding van een steekpartij was binnengekomen, de tweede vlucht was medisch van aard en betrof hulp bij reanimatie. In beide gevallen was de daadwerkelijke hulp van de heli niet nodig.

Rond tien voor drie 's nachts kwam een melding binnen dat er een slachtoffer was gevallen bij een steekpartij in de Duinroosstraat. De heli, politie en ambulance werden  ingeschakeld, maar het bleek allemaal minder ernstig dan gedacht. "Het ging niet om een steekincident, maar om een 18-jarige jongen uit Huisduinen die met zijn hoofd tegen de straat was gevallen", zo laat de woordvoerster van de politie weten. "Wat daar de precieze oorzaak van was is nog onduidelijk, maar hij had in elk geval geen steekwonden." De jongen is per ambulance naar het Medisch Centrum Alkmaar gebracht.

Later in de nacht, rond kwart over zes, werd de heli opnieuw ingeschakeld voor hulp aan de Linieweg. "Dat bleek een puur medische zaak te zijn, een reanimatie", aldus de woordvoerster. "De heli was echter niet echt nodig en kon weer omkeren."

Laatste update: 18-08-2012 13:15
Deel dit artikel
Geschreven door: Ronald Boutkan

Woonachtig in Den Helder / Julianadorp sinds 1973, sinds 2008 hoofdredacteur van Den Helder Actueel.

Adverteren op Den Helder Actueel? Klik hier voor meer informatie

Dag top 5

Reacties