Handbal

Naar Handbal »

Overtuigende zege DSO op Westfriesland/SEW

  Redactie DHA | 19-09-2011 08:45

Den Helder - DSO speelde zaterdagavond thuis tegen SEW, de ploeg die in het afgelopen zaalseizoen net het kampioenschap wegkaapte voor de neus van DSO. Dat het een zeer zware wedstrijd zou worden was dan ook op voorhand wel duidelijk.

Net zoals DSO hadden de dames van SEW hun eerste twee wedstrijden van het veldseizoen met overtuigende cijfers weten te winnen. De wedstrijd die op het natte complex van DSO werd gespeeld begon van beide zijden voorzichtig. Beide ploegen moesten wennen aan de omstandigheden, dit ook om blessures te voorkomen.

DSO probeerde al combinerend tot doelpogingen te komen en SEW probeerde haar sterkste opbouwsters in stelling te brengen om zo tot een goed schot te komen. Het was DSO die een kleine voorsprong kon nemen, mede door goed samenspel en sterke afronding van de snelle speelsters. Toch konden beide ploegen in deze eerste helft niet echt veel tot scoren komen. Dit was mede ook de verdienste van de verdedigingen van beide teams en reddingen van beide keepsters.

Gelijk bij rust
Zo stond het met nog zes minuten te gaan in het eerste part 7-3 in het voordeel van DSO. De thuisploeg liep in de eindfase van de eerste helft tegen een twee minutenstraf op, waarvan SEW optimaal profiteerde. Zo scoorden de dames uit Nibbixwoud drie keer in anderhalve minuut en moest DSO haar voorsprong uit handen geven. Uiteindelijk konden beide ploegen rusten bij een stand van 7-7.

Na een fikse regenbui in de rust moest DSO proberen om weer haar eigen snelle spelletje te gaan spelen en niet mee te gaan in het fysieke spel van SEW. De bezoekers begonnen de tweede helft goed en kregen een strafbal mee. Gelukkig voor DSO werd deze niet benut, maar dit was wel het sein voor de ploeg uit het Helderse om het tempo van de wedstrijd te verhogen.

Voorsprong
Al snel resulteerde dit in goed uitgespeelde kansen die ook werden benut. DSO nam dan ook een ruime voorsprong. Tevens bleef men ook geconcentreerd verdedigen, zodat SEW moeilijk tot scoren kon komen. SEW probeerde door anders te verdedigen meer druk te zetten op de opbouw van DSO, maar dit had een averechtse uitwerking. De cirkelspeelster van DSO kreeg zo meer ruimte die zij dan ook heel slim benutte.

De Helderse formatie kon uitlopen naar een riante 21-11 voorsprong. SEW kwam nog heel even terug tot 21-13, maar DSO kon de wedstrijd rustig uitspelen zodat er na het laatste fluitsignaal een 23-13 eindstand op het scorebord prijkte.

DSO speelt zijn volgende wedstrijd op zondag 25 september om 13.00 uur in Bergen tegen Berdos.

Laatste update: 30-07-2012 13:22
Deel dit artikel
Geschreven door: Redactie DHA

Onder 'Redactie DHA' staan berichten mbt DHA zelf of die geschreven zijn op basis van een persbericht of anderzijds ingezonden informatie.

Adverteren op Den Helder Actueel? Klik hier voor meer informatie

Dag top 5

Reacties