Bedrijvennieuws

Naar Bedrijvennieuws »

Bloedafnameposten Gemini samen met Starlet DC

  Redactie DHA | 19-12-2012 11:00

Den Helder - Met ingang van 1 januari 2013 fuseert de stichting Artsenlab en Trombosedienst van het Gemini Ziekenhuis met Starlet Diagnostisch Centrum. De fusie omvat de activiteiten op de bloedafnameposten in de regio, het afnemen van bloed bij patiënten thuis en de trombosedienst.

“De fusie heeft geen gevolgen voor de patiënten in Den Helder en omgeving”, zo benadrukt het Gemini. “Dezelfde medewerkers als nu verzorgen de bloedafname. Wel zullen zij andere bedrijfskleding dragen en zal het informatiemateriaal worden voorzien van een Starlet logo.”

Zowel voor bloedafname op verzoek van huisarts als medisch specialist als voor de trombosedienst kan men terecht in het laboratorium van het ziekenhuis, maar ook bij een van de bloedafnamepunten in de regio. De naam van deze prikposten is na 1 januari Starlet, maar de patiënt kan er op de gebruikelijke dagen en tijden terecht. Ook met een laboratoriumformulier van het Gemini. Het voordeel voor de patiënt is dat hij straks niet alleen in Den Helder en omgeving terecht kan voor bloedafname, maar op alle priklocaties van Starlet, in geheel Noord-Holland Noord.

Over Starlet DC
De bloedafnameposten voor patiënten van het Gemini zijn al vele jaren ondergebracht in de stichting Artsenlab en Trombosedienst. Net als de fusies en samenwerkingsverbanden die in de gezondheidszorg aan de orde van de dag zijn, zoeken ook laboratoria steeds vaker de samenwerking met elkaar. Starlet Diagnostisch Centrum is een werkmaatschappij van de MCA Gemini Groep en verzorgt al sinds lange tijd bloedafname bij patiënten in Noord-Holland Noord.

Onder de naam Starlet DC beschikt Noord-Holland Noord per 1 januari in totaal over 170 medewerkers op vijftig priklocaties in een verzorgingsgebied dat in totaal 1100 vierkante kilometer van Noord-Holland beslaat. Meer informatie staat vermeld op www.starlet-dc.nl.

Laatste update: 19-12-2012 11:05
Deel dit artikel
Geschreven door: Redactie DHA

Onder 'Redactie DHA' staan berichten mbt DHA zelf of die geschreven zijn op basis van een persbericht of anderzijds ingezonden informatie.

Adverteren op Den Helder Actueel? Klik hier voor meer informatie

Dag top 5

Reacties