Evenementen

Naar Evenementen »

Goed gevuld programma Visserijdagen

  Redactie DHA | 20-07-2012 16:14

Den Helder - De Rabobank is de komende drie jaar hoofdsponsor van de Helderse Visserijdagen. Aan boord van de visserskotter de HD29 werd vrijdagmiddag het contract ondertekend door Mark Poldner van de bank. De derde editie van de Visserijdagen vindt dit jaar plaats in het weekeinde van 18 en 19 augustus.

"De diverse kotters worden ook dit jaar weer voor publiek opengesteld en de zeelieden vertellen graag en uitgebreid over hun schepen en het leven op zee. De vele oude ambachten op de kade trekken ook dit jaar weer publieke aandacht en de jongsten kunnen zich weer prima vermaken op het kinderplein", zo heeft de organisatie inmiddels bekendgemaakt via de eigen website. "Verder komen er visrokers, zalmgaarders en andere visgerelateerde activiteiten. Op het terrein (Willemsoord, red.) kan door het publiek worden genoten van een hapje en een drankje en diverse marktkooplieden bieden hun waar aan, ter completering van het evenement."

Het programma bestaat verder uit onder meer straattheater en live muziek. Op zondag wordt de inmiddels al bijna traditionele kerkdienst gehouden in de Kathedraal en later op de middag sluit het Huisduinerkoor samen met Crossfire het programma af. Op de zaterdag vindt opnieuw het Jutters Shanty Vistival plaats.

Kinderplein
Willemsoord is tijdens de Visserijdagen niet alleen de plek voor wie een bezoek wil brengen aan kotters, ook het Lichtschip Texel, het Reddingmuseum en het Marinemuseum zijn te bezichtigen. Verder wordt een compleet Kinderplein ingericht, inclusief aquabubbles, springkussen, trampolines, een kinderdisco en kinderkaraoke. De jonge bezoekers kunnen zich verder vermaken met een stoepkrijtwedstrijd, ballon vouwen en de Dolle Dina's. Lydia de Loos komt op zaterdag en zondag op het Kinderplein met de kinderen schilderijen maken en Helder Events maakt een indianenbrug.

Het evenement wordt 18 augustus om 11.00 uur geopend met een optreden van het Nieuwedieper Visserskoor op het hoofdpodium. In totaal zijn er dit weekeinde vijf locaties waar muziek ten gehore wordt gebracht. Op het terrein is ook weer een nautische markt te vinden met 22 oude ambachten, er zijn meerdere straatmuzikanten en de "Vis On Tour" stand van het Nederlands Visbureau is aanwezig, ter promotie van de Visserij. Op zondag 19 augustus wordt om 12 uur, ter hoogte van Hotel Café Woud in de Zuidstraat, het startschot gegeven voor de prestigieuze roeiwedstrijd.

Lees ook: Roeiers gezocht voor Helderse Visserijdagen.

Laatste update: 30-07-2012 13:22
Deel dit artikel
Geschreven door: Redactie DHA

Onder 'Redactie DHA' staan berichten mbt DHA zelf of die geschreven zijn op basis van een persbericht of anderzijds ingezonden informatie.

Adverteren op Den Helder Actueel? Klik hier voor meer informatie

Dag top 5

Reacties