Politie/Justitie/112

Naar Politie/Justitie/112 »

Rechtbank zet Helderse bewindvoerder aan de kant

  Redactie DHA | 20-11-2012 16:39

Den Helder - De kantonrechter in Alkmaar heeft bewindvoerder BBS uit Den Helder in alle 107 zaken ontslagen als bewindvoerder. Deze zaken zijn deze week ondergebracht bij zes andere bewindvoerders in het arrondissement Alkmaar.

De kantonrechter is van oordeel dat bewindvoerder BBS (voluit: Stichting Budgetbeheer Bewind en Schuldhulpverlening), gevestigd aan de H.A. Lorentzstraat in Den Helder, niet goed functioneert, waardoor de financiële belangen van cliënten niet goed werden behartigd.

De rechtbank Alkmaar meldt dat de beslissing tot stand is gekomen nadat cliënten van BBS hebben geklaagd over de gang van zaken bij deze bewindvoerder. Ondanks afspraken die daarna met BBS zijn gemaakt, is het vertrouwen naar het oordeel van de kantonrechter niet langer aanwezig.

In overleg met BBS heeft de kantonrechter onderzoek laten doen via de Branchevereniging voor Professionele Bewindvoerders. De bevindingen van dit onderzoek zijn mede aanleiding geweest voor het ontslag. Er kwam uit dat onderzoek naar voren dat BBS een derdengeldrekening aanhield waarop geld van cliënten werd gestort, terwijl de Nederlandse Bank een vergunning daartoe had ingetrokken.

Klik hier voor de volledige uitspraak.

Laatste update: 20-11-2012 16:54
Deel dit artikel
Geschreven door: Redactie DHA

Onder 'Redactie DHA' staan berichten mbt DHA zelf of die geschreven zijn op basis van een persbericht of anderzijds ingezonden informatie.

Adverteren op Den Helder Actueel? Klik hier voor meer informatie

Dag top 5

Reacties