DHA-A leader
DHA-A leader

Filmer toont zandplaat Razende Bol bij Vroege Vogels

Filmer toont zandplaat Razende Bol bij Vroege Vogels (still uit de film, aangeleverd).Den Helder – Ecoloog en filmer Ruben Smit, bekend van de film “De Nieuwe Wildernis”, filmde de afgelopen maanden de natuur op de Razende Bol. Enkele van zijn opnamen worden dinsdag 9 september om 19.30 uur getoond bij het tv-programma Vroege Vogels.

Deze zandplaat voor de kust van Den Helder en Texel wordt ook wel Noorderhaaks genoemd. In dit dynamische landschap broeden dwergsterns. Smit wist vanuit een schuilhut het leven in de dwergsternkolonie vast te leggen.

Ruben Smit maakt voor Landschap Noord-Holland een documentaire over het leven op en rond de Razende Bol.

DHA-H 468

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, persberichten en dergelijke.

Lees ook:

DHA-B Home468