DHA-A leader
DHA-A leader

Kourtney Treffers voelt zich helemaal thuis in Italië

Kourtney Treffers (Van Eis Foto).Den Helder – Kourtney Treffers, professioneel basketbalspeelster in Italië en teammember van het Nederlands team, verbleef onlangs enkele dagen in Den Helder voor familiebezoek. Een mooie gelegenheid om haar eens aan de tand te voelen.

Treffers is al jaren een van de grootste talenten onder de Nederlandse dames. Haar basketbalavontuur vond continu plaats in Den Helder, totdat ze op 16-jarige leeftijd voor een avontuur bij een Madrileense topclub koos. Ze tekende voor drie seizoenen bij Rivas Ecopolis in Madrid, Spanje. De Spaanse club ging echter al snel af op een faillissement en kon haar niet meer voorzien van salaris, zodat Treffers min of meer noodgedwongen moest uitwijken naar een andere club.

De keuze kon gemaakt worden uit Battipaglia 2e div uit Italië en een 2e divisie team in Frankrijk. De nu 19-jarige Treffers koos voor de eerste: “Ik heb voor Battipaglia gekozen omdat ik daar goed gevoel bij had en ik heb hier zeker geen spijt van, want ik speel hier al drie jaar. Mijn laatste jaar hebben we 1e divisie mogen spelen. Dat was echt een geweldige ervaring om nooit te vergeten!”

Thuis
Over haar huidige club: “Ja, ik voel me er thuis. Ik voel me goed en op m’n gemak. Ik heb me nog nooit zo warm gevoeld bij een club en als je zo voelt presteer je altijd beter op het veld.” Of Treffers langer blijft bij Battipaglia is nog niet zeker: “Ik kan daar niks nog over vertellen. Er zijn een aantal aanbiedingen, maar ik weet nog niet wat ik precies wil.”

Treffers komt uit een echte basketbalfamilie. Haar vader (Ed Treffers) heeft op hoog niveau gespeeld en haar broer Quincy is momenteel vaste kracht in het team van de eredivisionist Aris Leeuwarden. “Mijn hele familie heeft basketbal gespeeld, ik keek vaak bij mijn broer wanneer hij moest trainen. Ik werd eigenlijk gelijk verliefd. Ik heb ook geturnd en dat heb ik ook heel leuk gevonden, maar basketbal was mijn grote liefde!”, zegt Treffers enthousiast.

Kourtney Treffers in het NL team (aangeleverde foto).Successen
Ondanks haar nog jonge leeftijd heeft Treffers al heel wat successen op haar naam staan. “Ik heb het WK gespeeld met het Nederlands team onder 19 en ben Rookie van het jaar geweest in Nederland. Tot tweemaal toe behoorde ik tot de top vijf van beste speelsters in Europa. Ik was Allstar team M.V.P. (Most Valuable Player) van de onder 19 jeugd Italiaanse kampioenschappen en daarnaast zijn we als team ook derde van Italië geworden. M.V.P. geweest 2e divisie in Battipaglia tweede geworden in de Euroleague en tweede geworden met Rivas Ecopolis in mijn eerste jaar als professioneel basketbalspeelster.”

Over spelen in het Nederlands team: “Het is geweldige ervaring om elke keer Nederland op mijn borst te dragen. Het geeft me gewoon een gigantische kick om in het Oranje tenue te mogen spelen. Het is echt een geweldige ervaring. Mijn basketbalavontuur in het buitenland duurt hopelijk nog heel lang. Ik hou van basketbal en ik doe het met zoveel plezier. Ik hoop dat mijn lichaam nog jaren mee kan. Ik wil elke dag het uiterste geven om beter te worden en te leren. Doel is uiteindelijk in de topteams van Europa te kunnen spelen.”

NBA
Momenteel zijn de Amerikaanse NBA Play Offs in volle gang en ook Kourtney heeft een favoriet: “Hands down CAVS!!!”. Het is duidelijk dat Treffers haar zinnen heeft gezet op de bokaal voor Lebron James en zijn teammaten. Tot slot een advies voor meisjes die de top willen bereiken: “Laat niemand tegen je zeggen dat je het niet kan, want als je iets graag wilt en in gelooft in jezelf, dan kun je alles bereiken!”

DHA-H 468

Over de schrijver:

Wop woont al sinds 1972 tot volle tevredenheid in Den Helder. Sinds 2008 is hij verbonden aan Den Helder Actueel.

Lees ook:

2 reacties

  1. Delano Limoen

    Staat een fout onder successen ‘heeft’ leuk artikel trouwens!

    Opmerking redactie: dank voor de oplettendheid, is aangepast.

Reageren is niet meer mogelijk.

DHA-B Home468