Exposities

Naar Exposities »

Kleurenexplosie bij Werkatelier Richter

  Redactie DHA | 21-04-2012 09:00

Den Helder - Bij het “Werkatelier” Richter exposeert vanaf vandaag (21 april) de Helderse landschapschilder Gerard Fransen. Het werk is vanaf 16.00 uur te zien.

Vanaf zijn vroege jeugd tekent Fransen dat het een lieve lust is, onder de bezielende leiding van tekenaar Dessens. In 2001 kwam hij in contact met de schildergroep van Jan Wagemaker. Daar kwam de passie boven.

Zijn schilderwerk is bijzonder fleurig en geïnspireerd door Noord-Hollandse duinen, Franse landschappen en de Franse kunstschilder Alain Bordier. Zijn werk ontwikkelt zich en wordt meer abstract, waarbij de warme kleurexplosies een lust zijn voor wie verlangt naar warme zomers.

Opening
Eerder exposeerde Fransen in ‘t Huisduinerkerkje(2005), Dorpskerk Oudesluis(2008) en Gemini ziekenhuis(2011). De opening is op zaterdag 21 april om 16.00 uur, de openingshandeling wordt 16.45 uur verricht door schrijver-regisseur en beeldend kunstenaar Peter Klop. Verder wordt de opening opgeluisterd met de zoetgevoicde klanken van Annelous Krul en Chris van Gemert

Het werkatelier is geopend op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag open van 12 tot 17.30 uur. U kunt het werkatelier vinden aan ’t Juttersplein 2 te Den Helder.

Laatste update: 30-07-2012 13:22
Deel dit artikel
Geschreven door: Redactie DHA

Onder 'Redactie DHA' staan berichten mbt DHA zelf of die geschreven zijn op basis van een persbericht of anderzijds ingezonden informatie.

Adverteren op Den Helder Actueel? Klik hier voor meer informatie

Dag top 5

Reacties