Politie/Justitie/112

Naar Politie/Justitie/112 »

Schietpartij ging om hond

  Redactie DHA | 21-07-2010 12:09

Den Helder - Het schietincident waarbij dinsdagavond een 25-jarige man gewond raakte, bleek te gaan om ruzie over een hond. Verder heeft de politie woensdag bekendgemaakt dat het slachtoffer woonachtig is in Maarssen en dat het incident op de Brakkeveldweg heeft plaatsgevonden en niet, zoals eerder werd gemeld, op de Middenweg.

Het slachtoffer werd in zijn borst geschoten en werd overgebracht naar het Gemini ziekenhuis. Daar is hij, buiten levensgevaar, opgenomen op de afdeling Intensive Care.

De man liet samen met een 20-jarige vriend uit Den Helder zijn hond uit. Ze kwamen vanuit de wijk Nieuw Den Helder en gingen vanaf de Texelstroomlaan de Brakkeveldweg op. De hond ging op dat moment stil staan op straat. Er kwam een auto aan die moest remmen voor de hond. Uit de auto stapte een man met een licht getinte huidskleur. Hij was boos op het tweetal, omdat hij moest remmen en er ontstond een discussie tussen het slachtoffer en de automobilist. De vriend lijnde zijn hond aan. Opeens werd er geschoten en bleek de 25-jarige man gewond te zijn geraakt in zijn bovenlichaam. De bestuurder van de auto stapte in en reed weg in de richting van het centrum. Het tweetal besloot naar het ziekenhuis te lopen via het Liniepad.

Onderzoek
Er werd aan de politie doorgegeven dat er een schietincident had plaatsgevonden op de Middenweg ter hoogte van perceel 2. Daar waren het slachtoffer en zijn vriend inmiddels te voet aangekomen. Het slachtoffer werd per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis, waar hij werd opgenomen. De politie heeft een onderzoek in de omgeving ingesteld, onder meer op de plaats waar het incident heeft plaatsgevonden en de plaats waar het slachtoffer naar toe is gelopen. Daarbij werden onder meer forensisch rechercheurs en een speurhond ingezet.

De verdachte is nog voortvluchtig, zo meldt de politie. Het zou moeten gaan om een man tussen de 20 en 30 jaar oud met een licht getinte huidskleur. Hij is ongeveer 1,80 meter lang en heeft een slank postuur en kort zwart haar. Hij droeg een grijze blouse met lange mouwen en een blauwe spijkerbroek. Hij reed in een oud model personenauto van het merk Mazda en kleur groen. Getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken, worden verzocht zich te melden bij de recherche in Den Helder. Dat kan via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Lees ook: Man neergeschoten op Middenweg

Foto: Den Haan Fotografie.

Laatste update: 30-07-2012 13:22
Deel dit artikel
Geschreven door: Redactie DHA

Onder 'Redactie DHA' staan berichten mbt DHA zelf of die geschreven zijn op basis van een persbericht of anderzijds ingezonden informatie.

Adverteren op Den Helder Actueel? Klik hier voor meer informatie

Dag top 5

Reacties