Politie/Justitie/112

Naar Politie/Justitie/112 »

Kort politienieuws

  Redactie DHA | 22-02-2010 03:30

Den Helder - Een 33-jarige Nieuwedieper is vrijdagmiddag aangehouden, nadat hij op het Koningsplein een 42-jarige man had mishandeld en bedreigd. Volgens de politie lag hieraan "een zakelijk geschil" ten grondslag. Het voorval had plaats rond 17.30 uur.

De dader zag zijn slachtoffer lopen en in een opwelling benaderde hij hem, omdat hij nog veel geld van hem tegoed is. Dit liep uit op een discussie, waarna het slachtoffer een kopstoot van de verdachte kreeg en aangeslagen een café binnen ging. De verdachte stapte in een auto van een broer van hem en liet zich wegrijden. Kort hierna heeft de politie de verdachte, in gezelschap van zijn broer, aangehouden.

De man werd zaterdag in verzekering gesteld in verband met een nader onderzoek. De broer werd vrijdag al na verhoor heengezonden, zo meldt een woordvoerder van de politie.

Doorrijder aangehouden
In de nacht van zaterdag op zondag, rond 03.40 uur, hoorden agenten op het Koningsplein dat er een auto tegen een geparkeerde auto aanreed en zagen dat de dader vervolgens wegreed. Toen ze gingen kijken zagen ze dat de geparkeerde auto flink beschadigd was. Ze zagen kans de weggereden bestuurder, een 26-jarige man uit Den Helder, in zijn auto aan te houden in de straat waar hij woont. Dit dankzij het feit dat getuigen het kenteken van de auto hadden genoteerd.

De man verklaarde dat hij de botsing niet had gemerkt, omdat hij druk met vrienden in gesprek was. Er is een proces-verbaal tegen hem opgemaakt, wegens het opzettelijk wegrijden na het veroorzaken van een ongeval.

Routinecontrole
Bij een routinecontrole op de Waddenzeestraat werd zaterdag om 03.30 uur een 33-jarige automobilist uit Den Helder betrapt op alcoholmisbruik. Hij blies aan het bureau 555 ug/l (tot 220 toegestaan). Hij mocht nog net zijn rijbewijs houden. Hij kreeg uiteraard wel een proces-verbaal en een tijdelijk rijverbod wegens het misdrijf rijden onder invloed.

Snelheidscontrole
Zaterdag tussen 12.00 en 14.00 uur heeft de politie de snelheid gecontroleerd van automobilisten op de Zanddijk in Julianadorp. Elf bestuurders reden sneller dan de toegestane snelheid van 50 km/u en werden aan de kant gezet. Ze kregen een bon. De hoogst gemeten snelheid was 89 km/u.

Laatste update: 30-07-2012 13:22
Deel dit artikel
Geschreven door: Redactie DHA

Onder 'Redactie DHA' staan berichten mbt DHA zelf of die geschreven zijn op basis van een persbericht of anderzijds ingezonden informatie.

Adverteren op Den Helder Actueel? Klik hier voor meer informatie

Dag top 5

Reacties