Stadsnieuws

Naar Stadsnieuws »

Dierenambulance slaakt noodkreet

  Redactie DHA | 22-04-2010 13:32

Den Helder - De Stichting Dierenambulance Den Helder slaakt een noodkreet. Als er niet met spoed extra vrijwilligers komen, is de kans groot dat de ambulance niet langer zeven dagen per week inzetbaar is. “We hebben echt meer personeel nodig, anders kan er straks niet meer gereden worden”, meldt Ilse Kootkar.

Als niet gesubsidieerde of commerciële stichting draait de Dierenambulance volledig op de bereidheid van vrijwilligers, met als enige doel “het samen sterk maken voor het dier in nood”. Tot het werkgebied behoren de gemeenten Den Helder, Anna Paulowna, Wieringerwaard en Breezand.

“Vrijwilliger moeten goed met mensen om kunnen gaan, ook als ze verdriet hebben. En je moet tegen het beeld van gewonde en overleden dieren kunnen”, licht Kootkar toe. “Een speciale vooropleiding is niet nodig, maar de vrijwilligers volgen wel cursussen als dieren EHBO en communicatietechnieken.”

De bedoeling is dat vrijwilligers minimaal twee keer per maand een dienst draaien. Deze dienst duurt een dag (24 uur). De vrijwilliger heeft bepaalde taken en verantwoordelijkheden, zoals eenvoudig administratief werk als het invullen van diverse formulieren. “Verder sta je mensen te woord, heb je contact met dierenartsen in de regio en ook met de diverse opvangadressen, zoals het vogel- en dierenasiel. Elke maand is er, op de derde donderdag, een vrijwilligersbijeenkomst. Hier worden de ervaringen van de afgelopen maand en de verwachtingen voor de komende tijd besproken.”

Wilt u tijd en energie steken in de praktische hulp aan het dier in nood en bent u 18 jaar of ouder, neem dan contact op met het secretariaat. Dat kan via tel: 06-23556755 of per e-mail: prdierenambulancedenhelder@quicknet.nl. Meer informatie is ook te vinden op www.dierenambulancedenhelder.nl.

Laatste update: 30-07-2012 13:22
Deel dit artikel
Geschreven door: Redactie DHA

Onder 'Redactie DHA' staan berichten mbt DHA zelf of die geschreven zijn op basis van een persbericht of anderzijds ingezonden informatie.

Adverteren op Den Helder Actueel? Klik hier voor meer informatie

Dag top 5

Reacties