Winst RCDH in ‘stormachtige wedstrijd’

  Redactie DHA | 23-01-2012 09:30

Den Helder - Met stevige wind in het gezicht traden de rugbyers van RCDH afgelopen weekeinde op eigen veld aan tegen USRS2. Desondanks kon na drie minuten al de eerste score neergezet worden. Uiteindelijk stapte de thuisclub van het veld met een 83-7 overwinning.

De gasten uit Utrecht hadden door blessures moeite om een team samen te stellen. Doordat het eerste team een afgelasting had, wisten zij toch naar Den Helder te komen met bijna een complete ploeg. De thuisclub leende twee spelers uit, zodat er alsnog een goede wedstrijd gespeeld kon worden.

De wil was bij RCDH aanwezig. Een bonuspunt zou het team boven RC Hilversum brengen op de derde plaats in de competitie. Al na drie minuten wist Ronald Kooij de eerste try te scoren. Daarna leek het hek van de dam. In de eerste helft wist de thuisclub met wind tegen uit te lopen naar een 43-0 stand.

Try
In de tweede helft konden de spelers van USRS eindelijk een moment het spel domineren. Door steeds weer snel met de bal in te boren op de Helderse verdediging konden zij de gehate nul van het bord afhalen met een try onder de palen. De verdere scores werden enkel door RCDH gehaald. Max Borsboom was tijdens deze wedstrijd alleen al verantwoordelijk voor 5 tries.

Volgende week moet RCDH de derde plaats verdedigen in Hilversum, tegen RC Hilversum.

Laatste update: 30-07-2012 13:22
Deel dit artikel
Geschreven door: Redactie DHA

Onder 'Redactie DHA' staan berichten mbt DHA zelf of die geschreven zijn op basis van een persbericht of anderzijds ingezonden informatie.

Adverteren op Den Helder Actueel? Klik hier voor meer informatie

Dag top 5

Reacties