Stadsnieuws

Naar Stadsnieuws »

Bewoners Boerhaavestraat eisen twee miljoen

  Ronald Boutkan | 23-06-2012 13:36

Den Helder – Als de bouw van een parkeergarage bij het nieuwe stadhuis in het stationsgebied doorgaat, stappen de bewoners van de Boerhaavestraat met zekerheid naar de rechter. Zij zullen dan gezamenlijk een bedrag van twee miljoen eisen, als schadevergoeding voor de waardedaling van de huizen. De bewoners hebben dit inmiddels schriftelijk laten weten aan college en gemeenteraad.

De bewoners melden niet te willen wachten op een vergoeding op een later tijdstip, bijvoorbeeld pas nadat de plannen zijn gerealiseerd. “Dit in verband met de al wat hogere leeftijd van enkele bewoners en wij verwachten dat een rechter daar ook rekening mee zal houden.” De groep zegt zich verder gesterkt te voelen door uitspraken van de directeur van Woningtichting, die onlangs liet weten dat “elke parkeergarage de stad ontsiert”.

Volgens de bewoners zorgen de plannen voor veel onrust en zelfs fysieke problemen. “Een flink aantal is intussen zo depressief en ziek van het gemeentelijk voornemen in de Boerhaavestraat een parkeergarage te plaatsen, dat zij onder behandeling zijn en medicijnen moeten gebruiken, bijvoorbeeld voor depressies en hoge bloeddruk. Anderen hebben spijt ooit naar Den Helder te zijn gekomen om aan de Boerhaavestraat hun droomhuis te kopen.”

Geheime stukken
Behalve de eis tot schadevergoeding van twee miljoen, zal bij de rechter ook worden aangeklopt voor een immateriële schadevergoeding. Dit ter compensatie van de te maken kosten voor medicijnen, behandelingen en de psychische problemen. Tot slot laat de groep weten alle geheime stukken te zullen opeisen, zodat er “een eerlijk proces” kan worden gevoerd. Dit staat dan nog los van de bezwaren die tegen alle plannen zullen worden ingediend.

Laatste update: 30-07-2012 13:22
Deel dit artikel
Geschreven door: Ronald Boutkan

Woonachtig in Den Helder / Julianadorp sinds 1973, sinds 2008 hoofdredacteur van Den Helder Actueel.

Adverteren op Den Helder Actueel? Klik hier voor meer informatie

Dag top 5

Reacties