Stadsnieuws

Naar Stadsnieuws »

Wijzigingen dienstregeling Connexxion

  Ronald Boutkan | 23-11-2009 14:08

Den Helder – Met ingang van 13 december komt openbaar vervoerder Connexxion met de nieuwe dienstregeling. Busreizigers uit Den Helder krijgen met enkele wijzigingen te maken. Julianadorp wordt beter bereikbaar, de scholierenlijn naar Schagen keert terug en het Gemini ziekenhuis wordt vaker per bus aangedaan.

Buslijn 30 (Den Helder – station Zuid – Julianadorp) rijdt nu nog vanaf station Den Helder tot aan de Akkerbouwstraat (Junior College), maar vanaf 13 december gaat de bus vanaf de Zuiderhaaks de Langevliet op en is de halte bij Malzwin de eindbestemming. Hier wijzigt de bus in lijn 32 om via Julianadorp terug te keren naar Den Helder. In combinatie met lijn 32, die op halte Malzwin lijn 30 wordt, zorgt dit volgens de vervoerder voor een betere ontsluiting van Julianadorp. Lijn 32 rijdt nu van station Den Helder naar Noorderhaven, maar stopt per 13 december bij de halte Malzwin. Dit betekent dat zowel de halte bij het Junior College als die in Noorderhaven komen te vervallen.

Lijn 31 (station naar Nieuw Den Helder) heeft een routewijziging tussen het Gemini en Den Helder station. Hierdoor is er een snellere verbinding tussen het ziekenhuis en het station. De bus vertrekt tien minuten later vanaf het station en gaat via de Javastraat direct richting Gemini in plaats van via Polderweg en Willem Barentszstraat.

De bus naar Hoorn (135) heeft nu het station als start- en eindpunt, maar dit wordt Fort Kijkduin. Deze lijn rijdt zodoende ook langs het Gemini, waardoor het ziekenhuis makkelijker per bus bereikbaar wordt. Deze bus rijdt een keer per uur. Buslijn 151, naar Alkmaar, begint niet langer bij het Junior College, maar bij de halte Malzwin. Rijdt verder niet langer via Callantsoog naar Alkmaar, maar via ’t Zand. De bus geeft bij aankomst in Julianadorp aansluiting op lijn 30.

Scholierenlijn
Lijn 152 keert terug in Julianadorp, ongetwijfeld tot groot genoegen van veel schoolgaande kinderen en hun ouders. De bus rijdt voortaan weer een keer per uur vanuit Julianadorp (haltes Malzwin, Dorperweerth, Zwanenbalg, Ooghduyne en Zanddijk) naar Schagen. De omgekeerde route komt voor het laatst in het dorp aan om 23.44 uur. Ook scholierenlijn 652 naar Schagen blijft gehandhaafd en rijd vanaf Nieuw Den Helder, via Julianadorp naar Schagen.

Tenslotte keert lijn 158 naar Den Oever terug in Den Helder. Deze verbinding heeft nu nog Schagen als begin- en eindhalte, maar per 13 december wordt dat het NS Station.

Laatste update: 30-07-2012 13:22
Deel dit artikel
Geschreven door: Ronald Boutkan

Woonachtig in Den Helder / Julianadorp sinds 1973, sinds 2008 hoofdredacteur van Den Helder Actueel.

Adverteren op Den Helder Actueel? Klik hier voor meer informatie

Dag top 5

Reacties