Voetbal

Naar Voetbal »

BOL te sterk voor veldvoetballers Zeemacht

  Redactie DHA | 24-01-2011 05:00

Den Helder - Zeemacht heeft ook de tweede wedstrijd na de winterstop niet in winst kunnen omzetten. Afgelopen zaterdag was koploper BOL uit Broek op Langedijk de tegenstander, het werd 5-1.

BOL doet al jaren mee om de bovenste plaatsen en dit jaar doen ze een serieuze poging om via het kampioenschap de stap naar de tweede klasse te maken. Volgens trainer Jorgen Heurter is de weg nog lang en alleen door concentratie, veel vechtlust en geen enkele tegenstander te onderschatten kan een gooi naar het kampioenschap succesvol zijn.

In de beginfase van de wedstrijd kon Zeemacht door fel te verdedigen en de tegenstander geen ruimte te geven de Langedijkers enigszins verrassen en was de Helderse ploeg zelfs gelijkwaardig. Aanvoerder Piet Strijbus van Bol leidde zijn achterhoede echter bekwaam en wist daardoor al snel de rust terug te brengen. Uitblinker Pieter Bas den Hartogh wist met twee doelpunten de ruststand van 2-0 op het scorebord te brengen.

Sterke periode
In de eerste twintig minuten van de tweede helft speelden de Sailors een sterke periode en streden voor elke meter om de aansluitingstreffer te forceren. Roy Rep krulde een corner in een keer achter de verbouwereerde keeper van Bol. In deze sterke fase van Zeemacht hing de gelijkmaker in de lucht, maar Pieter Bas den Hartogh maakte uit het niets via een fraaie treffer de bevrijdende treffer voor Bol.

Moegestreden moesten de bezoekers capituleren en Pieter Bas den Hartogh etaleerde zijn uitzonderlijke klasse door met twee treffers zijn dagtotaal op vijf doelpunten te brengen, waarmee de eindstand uitkwam op 5-1. Mandekker Tim van der Most over de topscoorder van de dag: “Deze man was niet te stoppen, het is voor een ploeg wel lekker als een speler in twaalf wedstrijden ruim twintig doelpunten weet te maken. Daarom mijn complimenten en verdiend gewonnen!”

Zaterdag 29 januari speelt Zeemacht de belangrijke thuiswedstrijd tegen Wieringermeer. Deze tegenstander staat met 18 punten op de zesde plaats. De uitwedstrijd eindigde in een spectaculaire 2-2. Het thuisduel begint om 14.30 uur.

Laatste update: 30-07-2012 13:22
Deel dit artikel
Geschreven door: Redactie DHA

Onder 'Redactie DHA' staan berichten mbt DHA zelf of die geschreven zijn op basis van een persbericht of anderzijds ingezonden informatie.

Adverteren op Den Helder Actueel? Klik hier voor meer informatie

Dag top 5

Reacties