Stadsnieuws

Naar Stadsnieuws »

Vrijwillige brandweer wordt niet ingekrompen

  Ronald Boutkan | 24-05-2012 12:07

Den Helder – De vrijwillige brandweer wordt niet ingekrompen. Dat meldt het college in reactie op vragen, gesteld door de ChristenUnie. Ook brengen de ontwikkelingen binnen het brandweerkorps geen gedwongen ontslagen met zich mee.

De CU stelde half maart enkele vragen naar aanleiding van de op stapel staande veranderingen bij de gemeentebrandweer. Zo moet meer en intensief worden samengewerkt met de Marinebrandweer en er wordt gewerkt aan regionalisering van de brandweertaken.

De ontwikkelingen zorgden voor de nodige onrust binnen het korps. Zo werd het vertrouwen in interim-commandant Van Riel opgezegd en bestond de vrees dat het korps vrijwilligers zou worden ingekrompen. Dat laatste is dus niet het geval, zo verzekert het college. De CU sprak eerder haar vrees uit dat er straks “vrijwel geen plaats meer is voor het korps Vrijwillige brandweer”.

Personeel
Het college weerspreekt dat het personeel van de brandweer niet betrokken is geweest bij het vorm krijgen van de toekomstplannen. “Er hebben met brandweervertegenwoordigers meerdere overleggen plaatsgevonden”, aldus B&W. “Ook na het principebesluit is het overleg over deze ontwikkeling veelvuldig onderwerp van overleg geweest. Verder hebben meerdere korpsbrede informatieavonden plaatsgevonden. Ook bij het vervolg zal het personeel betrokken worden. Zowel de beroepsmedewerkers als de vrijwilligers zijn vertegenwoordigd in de taskforce voor de verdere uitwerking.”

Ook de vraag van de CU of dit alles niet eerder met de gemeenteraad besproken had moeten worden, wordt door het college gepareerd: “De gemeenteraad is door ons direct na het principebesluit geïnformeerd.”

Lees ook: Samenwerking brandweer niet ten koste van veiligheid.

Laatste update: 30-07-2012 13:22
Deel dit artikel
Geschreven door: Ronald Boutkan

Woonachtig in Den Helder / Julianadorp sinds 1973, sinds 2008 hoofdredacteur van Den Helder Actueel.

Adverteren op Den Helder Actueel? Klik hier voor meer informatie

Dag top 5

Reacties