Stadsnieuws

Naar Stadsnieuws »

Geldautomaat De Riepel gekraakt (update)

  Ronald Boutkan | 25-07-2012 13:45

Julianadorp - Onbekenden hebben afgelopen nacht de geldautomaat van de ABN AMRO in winkelcentrum De Riepel in Julianadorp gekraakt. Met een auto werd tegen de muur gereden en vermoedelijk is ook gebruik gemaakt van explosieven.

De kraak vond kort voor 03.00 uur woensdag plaats en werd ontdekt door de brandweer, die ter plaatse kwam na een brandmelding. De bij de kraak gebruikte auto, die overigens buiten Den Helder gestolen bleek te zijn, was door de daders in brand gestoken.

Na het ontdekken van de kraak is door de politie direct de omgeving afgezocht, op zoek naar twee mannen die door een getuige zijn gezien. Ondanks hulp van een politiehelikopter zijn de mannen niet gevonden. De politie heeft inmiddels laten weten dat uit onderzoek is gebleken dat er bij de poging tot kraak geen geld is buitgemaakt. "Het blijft dus beperkt tot veel schade aan het pand en de automaat zelf", aldus de woordvoerder.

Schade
De schade aan de automaat en het pand is groot. Stukken muur zijn naar beneden gekomen en een toegangsdeur is vernield. Ook enkele naastgelegen winkels liepen schade op. In de loop van woensdag werd begonnen met het onderzoek naar de schade, zoals op de foto is te zien. Volgens Brigitte Seegers van ABN AMRO wordt er hard gewerkt om de schade zo snel mogelijk te herstellen. "We hopen dat de geldautomaat binnen een paar dagen weer gebruikt kan worden. Ons streven is nog deze week, maar het kan ook begin volgende week worden."

In het kader van het onderzoek roept de politie eventuele getuigen op contact op te nemen. Dat kan via tel. 0900-8844 (lokaal tarief).

Laatste update: 30-07-2012 13:22
Deel dit artikel
Geschreven door: Ronald Boutkan

Woonachtig in Den Helder / Julianadorp sinds 1973, sinds 2008 hoofdredacteur van Den Helder Actueel.

Adverteren op Den Helder Actueel? Klik hier voor meer informatie

Dag top 5

Reacties